Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe cine ar alege majoritatea europenilor în funcţia de preşedinte al SUA - SONDAJ

Hillary Clinton se bucură de sprijinul majorităţii europenilor, relevă un sondaj de opinie recent realizat, comandat de agenţia de ştiri Sputnik şi întocmit în colaborare cu marile companii sociologice europene, cum ar fi Populis, Ifop sau Forsa.

Ifop a anunţat că 56% dintre francezi, 55% dintre spanioli, 53% dintre italieni, 50% dintre germani, 47% dintre polonezi şi 36% dintre britanici ar vota în favoarea candidatei democrate la alegerile prezidenţiale din SUA.

Nicaragua: Daniel Ortega este aproape de al treilea mandat de preşedinte

Potrivit unui sondaj Rasmussen Reports, dat publicităţii la sfârşitul lunii trecute, 56% dintre americani sunt de părere că media influenţează publicul în favoarea lui Clinton. Şi alte centre sociologice de renume de peste ocean, cum ar fi The Suffolk University/USA Today sau AFP/Gfk susţin această opinie.

Experţii din acest domeeniu sunt de părere că rezultatele alegerilor vor fi categoric influenţate de campaniile media împotriva sau în favoarea unui candidat.

"Clinton reprezintă stabilitatea, iar presa occidentală susţine stabilitatea", a declarat Xavier Moreau, editor şel la Stratpol, site de analiză geopolitică.

Presa franceză se concentrează mai mult pe gafele comise de Trump în campania electorală, care inevitabil au atras o opinie negativă a francezilor, apreciază şi expertul în comunicare, Francois-Bernard Huyghe:

"Este mai degrabă o părere anti-Trump şi nu o simpatie pentru Clinton. Presa din Hexagon a subliniat greşelile lui Trump, sexismul de care este acuzat, vulgaritatea lui şi discursul agresiv al miliardarului american. Din această perspectivă, francezii au dezvoltat o puternică antipatie faţă de el".

Cu toate aceastea, Huyghe se declară surprins de faptul că ostiliatea francezilor faţă de Trump nu a ajuns la 90%.

Citeşte şi: Theresa May pregăteşte Brexit-ul în India

Mulţi dintre europeni însă nu ar vota cu niciunul dintre cei doi candidaţi. 40% dintre germani, 31% dintre spanioli, 30% dintre italieni, 26% de francezi şi polonezi au această opinie clară. În Marea Britanie numărul celor sceptici este şi mai mare, atingând aici un proecent de 46%.

De cealaltă parte, numai 3% dintre spanioli, 4% dintre germani, 5% dinte francezi, 6% dintre polonezi, 8% dintre italieni şi 10% dintre britanici l-ar dori pe Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 22-26 octombrie în Franţa, Germania, Italia, Spania, Polonia şi Marea Britanie pe un eşantion de 6031 de persoane adulte, reprezentative ca gen şi vârstă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.