Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peședintele Vietnamului a fost internat în spital - Fostul președinte a murit în septembrie 2018

Facebook.com
Romania Vietnam

Președintele Vietnamului, Nguyen Phu Trong, este bolnav și a fost recent internat în spital, au declarat pentru Reuters patru surse diplomatice care au dorit să rămână anonime potrivit mediafax.

Trong a fost internat la Spitalul Militar Central din Hanoi, au declarat sursele diplomatice, care au dorit să-și păstreze anonimitatea din cauza faptului că starea de sănătate a șefului de stat este un subiect foarte sensibil în Vietnam.

În cadrul primelor comentarii oficiale legate de starea de sănătate a liderului vietnamez, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Le Thi Thu Hang, a declarat joi că starea de sănătate a lui Trong a fost afectată de „un volum mare de muncă și de vremea schimbătoare”. Hang nu a anunțat și cât de gravă este problema președintelui, dar a adăugat că „își va relua atribuțiunile de serviciu curând”, fără a mai da alte detalii.

Sursele diplomatice au declarat că Trong, care este atât președintele țării, cât și secretarul general al Partidului Comunist, s-ar fi îmbolnăvit de ziua lui, pe 14 aprilie.

În mod oficial, Vietnamul nu are un lider suprem, ci este condus în mod colectiv de către președinte, premier, secretarul general al Partidului Comunist și liderul Adunării Naționale. Cu toate acestea, Trong și-a luat și titulatura de președinte al țării, pe lângă funcția sa de secretar general al Partidului Comunist în septembrie 2018, în urma morții fostului președinte, Tran Dai Quang

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.