Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe fondul polemicilor rasiste, palmierii din Milano au fost INCENDIAŢI

Câţiva dintre palmierii instalaţi în faţa Domului din Milano au fost incendiaţi de persoane necunoscute, după ce aceşti pomi ornamentali au suscitat o polemică privind amplasarea lor în faţa unui monument naţional, relatează AFP, conform agerpres.

Indivizii au dat foc în noaptea de sâmbătă spre duminică unui număr de trei palmieri dintre cei 42 de arbori instalaţi în faţa catedralei Duomo, însă doar trunchiul unuia dintre ei a suferit pagube importante, potrivit imaginilor surprinse de un fotoreporter al AFP.

Citeşte şi: Mesajul care dă fiori reci Europei: Noile rachete ruseşti vor STRĂPUNGE orice scut antirachetă

Sâmbătă mai mulţi manifestanţi reuniţi la apelul partidului antiimigraţie Liga Nordului, o mişcare de extremă dreapta, au denunţat "africanizarea" celebrei Piazza Del Duomo.

Palmierii, dintre care unii sunt înalţi de 5 metri, au apărut joi în faţa catedralei gotice din secolul al XIV-lea, suscitând o amplă polemică privind prezenţa acestor pomi exotici în acest oraş din nordul Italiei.

Acest proiect, care prevede şi instalarea şi unor bananieri, este criticat în special pentru faptul că este sponsorizat de grupul Starbucks.

Gigantul american al băuturilor pe bază de cafea doreşte să cucerească piaţa italiană dominată în prezent de baruri independente care servesc celebrul espresso, băutura naţională a Italiei.

Palmierii nu sunt originari din peninsula italiană, dar fac parte din peisajul unor regiuni mai meridionale precum Roma, Coasta Amalfitană sau Sicilia.

Unii palmieri au fost importaţi în Italia de aristocraţia avidă de noutăţi în secolele XVIII şi XIX, şi au devenit în timpul dictaturii lui Benito Mussolini simboluri ale colonialismului italian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.