Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe lângă țânțari, căpușe sau șobolani, românii sunt hăituiți de încă o insectă enervantă: a invadat din nou orașele

insectă

Românii se confruntă și cu insecta numită tigrul platanului. Are dimensiuni foarte mici, de numai trei milimetri, însă înţepătura este extrem de dureroasă şi poate provoca alergii. Experţii spun că nu înţeleg de ce atacă oamenii, fiind vorba despre o insectă ierbivoră.

Tigrul platanului (Corythucha ciliata) este o specie invazivă, originară din America de Nord, de pe coasta de est. Prezenţa ei în Europa a fost semnalată prima dată în 1956 în Italia şi de acolo s-a răspândit foarte uşor în toată Europa - fie că a fost transportată odată cu platanii importaţi din Italie, fie pe haine, fie pe mijloacele de transport, ea se deplasează oricum foarte uşor.

Aceste insecte sunt foarte bune zburătoare, pot zbura singure câţiva kilometri, a explicat la Digi24 Elena Iorgu, specialist entomolog.

În România a fost semnalată pentru prima dată în anul 1990 din zona Craiovei şi apoi abia în 2011 din Sibiu. De atunci specia s-a răspândit în toată ţara, atacând agresiv platanii din oraşe şi nu numai.

În Europa şi în România mai există o altă specie, Corythucha arcuata, sau tigrul stejarului, care atacă în general arborii de stejar din genul Quercus, şi cu care este de obicei confundată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.