Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe masa Guvernului a ajuns documentul care aruncă în aer scandalul Roșia Montană

Guvern

România a câștigat procesul pentru Roșia Montană, împotriva celor de la Gabriel Resources, dar scandalul politic este unul uriaș. Deciziile luate de Guvernul pe care l-a condus Dacian Cioloș privind înscrierea Roșia Montană în patrimoniul UNESCO au complicat serios acest dosar, iar România ar fi putut să plătească despăgubiri uriașe către Gabriel Resources.

CONSULTAȚI AICI ÎNTREG DOCUMENTUL

O informare la nivelul Guvernului pentru a vedea cum s-a desfășurat întreg dosarul și pentru a vedea mai ales deciziile care au fost luate.

La nivel guvernamental, Ministerul Finanțelor a avertizat Ministerul Culturii asupra riscului de a introduce Roșia Montană în UNESCO, dar avertismentele au fost ignorate și la presiunea premierului Dacian Cioloș s-a procedat la înscrierea în patrimoniul UNESCO.

Această decizie a condus automat la marele proces de arbitraj, pe care România a fost la un pas să-l piardă. Procesul a fost câștigat, dar misiunea avocaților români a fost infinit mai grea, tocmai din cauza faptului că Roșia Montană era înscrisă la UNESCO.

Dacian Cioloș nu își asumă eșecul și îi face plângere penală lui Marcel Ciolacu

Europarlamentarul Dacian Cioloș, lider al partidului REPER, a depus plângere penală la Parchetul General împotriva premierului Marcel Ciolacu. Plângerea vizează dosarul Roșia Montană și declarațiile anterioare verdictului, atunci când existau informații că România ar putea pierde acest proces.

”Am depus un denunț împotriva lui Marcel Ciolacu pentru răul pe care l-a făcut cu bună știință sau din prostie în cazul Roșia Montană. Nu pot să accept ca cetățean, ca europarlamentar, nu pot să accept ca un demnitar al statului român, prin declarații și acțiuni pe care le face să afecteze interesele statului român. De luni de zile sunt demonizat de mașinăria de comunicare și de propagandă a PSD și a lui Marcel Ciolacu pentru că am avut curajul să depunem dosarul Roșia Montantă la UNESCO. În cele din urmă s-a dovedit că exact asta a ajutat România în procesul cu cei de la Gabriel Resources.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.