Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe străzile din Miercurea Ciuc urșii au devenit o prezență obijnuită: Președintele CJ Harghita publică pe pagina lui de facekook toate incursiunile filmate

urs

Încă un urs a fost surprins, marți, plimbându-se, în plină zi, în Miercurea Ciuc, județul Harghita. Animalul a fost filmat mergând de-a lungul unui gard din plasă, iar imaginile au fost postate pe pagina de facebook a președintelui Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba.

În filmare se vede cum ursul se plimbă nestingherit, fără să se sperie de lătratul câinilor. Animalul se află, cel mai probabil, în căutare de hrană, la un moment dat ridicându-se pentru a ajunge la un copac.

Acesta este cel de-al doilea urs filamt și postat pe pagina de facebook a președintelui CJ Harghita, Borboly Csaba, în ultimele zile.

Un alt urs, un exemplar de circa 500 de kilograme, a fost surprins dând târcoale, zilele trecute, în apropierea Spitalului Județean din Miercurea Ciuc.

„Ursul de astăzi (marți – n.r.) a fost văzut în zona rezidențială. Acesta a fost mai mic decât cel surprins în zona Spitalului, în zilele trecute”, a spus Borboly Csaba, președinte CJ Harghita.

Potrivit sursei citate, în 2018, în județul Harghita au fost 19 cazuri mai grave în care oamenii au fost atacați de urs, iar în urma rănilor suferite, au avut nevoie de îngrijiri spitalizate.

Jandarmii din Harghita spun că, în ultimele zile, au fost solicitați să intervină pentru a alunga animalele.

„Anul acesta și mai ales în ultimele zile, Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita a avut mai multe intervenții prin SNAU 112 pentru înlăturarea pericolului și prevenirii unor accidente și incidente ale acestor vizitatori” nepoftiți”, au precizat reprezentanții IJJ Harghita.

De altfel, doar marți, jandarmii au fost solicitați de trei ori pentru a izgoni ursul.

Aceștia reamintesc oamenilor să nu hrănească animalele sălbatice, să evite pe cât posibil contactul direct cu acestea și să sune la 112.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.