Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pedeapsă cu închisoarea pentru 'terapiile de conversie' a persoanelor LGBT, adoptată în Parlamentul canadian

smartradio.ro
lgbt

Deputaţii canadieni au adoptat marţi un proiect de lege care interzice "terapiile de conversie" menite să impună heterosexualitatea persoanelor lesbiene, gay, bi- şi trans- (LGBT), o victorie pentru guvernul minoritar al lui Justin Trudeau, informează miercuri AFP, potrivit Agerpres.

Proiectul de lege a fost adoptat cu o largă majoritate de 263 de voturi "pentru" şi 63 "împotrivă", cu o zi înainte de încheierea sesiunii parlamentare. Mai mult de jumătate dintre deputaţii Partidului Conservator, principala formaţiune a opoziţiei, au votat împotriva acestui text, chiar dacă liderul lor Erin O'Toole l-a aprobat.

Acest text, care era una dintre marile promisiuni ale Partidului Liberal al lui Trudeau în timpul alegerilor din 2019, prevede pedepse ce pot ajunge până la cinci ani de închisoare pentru orice persoană care supune la o astfel de "terapie" un minor sau un adult fără consimţământul acestuia, sau pentru oricine ar promova-o.

Potrivit unei anchete oficiale publicate anul trecut, 47.000 de bărbaţi canadieni ce aparţin unei minorităţi sexuale au fost supuşi unei "terapii de conversie". Această practică, denumită uneori "terapie reparatorie", este considerată de mulţi experţi drept una pseudo-ştiinţifică, ineficientă şi periculoasă.

Proiectul de lege "C6" defineşte "terapia de conversie" ca fiind "orice serviciu, practică sau tratament conceput pentru a transforma orientarea sexuală a unei persoane pentru a o face heterosexuală, pentru a restabili identitatea de gen la cea care corespunde sexului atribuit la naştere, pentru a reprima sau a reduce atracţia sexuală sau comportamentele sexuale non-heterosexuale".

Proiectul mai trebuie aprobat de Senat.

"Dacă el va fi adoptat, proiectul de lege C6 va face din dreptul penal canadian cel mai progresist şi exhaustiv din lume în materie de terapie de conversie", a scris pe Twitter ministrul canadian al justiţiei David Lametti.

În Franţa, numeroase voci s-au ridicat pentru a cere o lege care să interzică aceste "terapii" controversate. La Londra, guvernul lui Boris Johnson şi-a exprimat hotărârea de a pune capăt acestor practici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.