Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătaie la fund cu acordul părinților: se întâmplă la unele școli americane; condițiile în care elevii ar putea să fie pedepsiți

Agerpres
elevi scoala

Un district școlar din Missouri a decis să reintroducă pedepsele corporale în sălile de clasă, permițând ca elevii să fie pedepsiți cu o paletă în cadrul unei noi politici, informează The Guardian. Directorul școlii din Cassville (Missouri, SUA) spune că un sondaj realizat anul trecut a arătat că măsurile disciplinare suplimentare au fost principala preocupare a părinților.

Consiliul de administrație al școlii a aprobat politica în luna iunie și a notificat părinții că districtul școlar Cassville din Missouri readuce bătăile - o măsură disciplinară abandonată de district în 2001, potrivit Springfield News Leader.

Schimbarea de a reintroduce bătăile a venit după ce un sondaj trimis părinților anul trecut a arătat că aceștia doreau o disciplină suplimentară și că aceasta era una dintre preocupările lor majore, a declarat Merlyn Johnson, superintendentul școlii Cassville.

"Plângerile pe care le-am auzit de la unii dintre părinții noștri sunt că nu vor ca elevii lor să fie suspendați. Ei doresc o altă opțiune", a declarat Johnson pentru Hill. "Și astfel, aceasta a fost doar o altă opțiune pe care am putea să o folosim înainte de a ajunge la acel punct de suspendare".

Administratorii vor pune în aplicare pedepsele corporale ca "ultimă soluție" dacă alte măsuri disciplinare nu funcționează. Pedeapsa va fi folosită doar în "formă rezonabilă și la recomandarea directorului", a declarat Johnson.

Părinții care doresc ca copiii lor să fie loviți pot semna un formular de oprire pus la dispoziție de biroul școlii. Johnson a declarat că încă nu este clar câți părinți vor permite ca copiii lor să fie loviți. El a spus că formularele au fost trimise miercuri în timpul zilei porților deschise și că ar trebui "să aibă un număr mai târziu în cursul săptămânii", a raportat Springfield News Leader.

Potrivit lui Johnson, părinții l-au întrebat: "De ce nu puteți să-i dați cu paleta elevului meu?", la care el a răspuns că politica școlii nu susține o astfel de măsură. "Au existat discuții cu părinții și au existat cereri din partea părinților pentru ca noi să analizăm acest lucru", a spus el.

Pedeapsa corporală în districtul școlar va fi administrată doar de către un director și în prezența unui martor. Nu va fi niciodată aplicată în prezența altor elevi, a declarat Johnson.

"Atunci când devine necesar să se folosească pedeapsa corporală, aceasta va fi administrată astfel încât să nu existe nicio șansă de vătămare corporală sau de rănire. Nu este permisă lovirea unui elev în cap sau pe față", potrivit politicii, pe care Springfield News-Leader a analizat-o. Singura pedeapsă permisă este "lovirea fesei cu o paletă".

Johnson a declarat că "una sau două" lovituri vor fi aplicate elevilor mai mici și până la trei lovituri pentru elevii mai mari.

Curtea Supremă a SUA a decis că pedepsele corporale în școli sunt constituționale și a lăsat la latitudinea statelor să decidă aplicarea lor. În prezent, există 19 state din SUA în care pedepsele corporale sunt încă permise. Majoritatea statelor care o permit se află în sudul țării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.