Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pedepse DURE pentru foştii asociaţi ai lui Sorin Ovidiu Vântu: Despăgubiri FABULOASE şi ani GREI de închisoare

vantu

Dosarul afacerilor controversate instrumentate de Sorin Ovidiu Vântu a fost tranşat de magistraţi! Curtea de Apel a decis obligarea la plata unor despăgubiri fabuloase şi la executarea de ani grei de închisoare pentru mai mulţi foşti asociaţi ai celebrului om de afaceri.

Citeşte şi: Guvernul IA MĂSURI, după ce mai mulţi români au MURIT în Cehia: Anunţul ministrului pentru Românii de Pretutindeni

Potrivit ziarului Adevărul, fostul preşedinte al Băncii Române de Scont, Teodor Nicolăescu, a fost condamnat definitiv să petreacă următorii şase ani după gratii. Instanţa a decis ca acesta, împreună cu alte cinci persoane, să plătească daune unor societăţi.

Curtea de Apel Bucureşti a decis să-l condamne pe Teodor Nicolăescu la şase ani de închisoare. În acelaşi dosar a fost condamnată şi Corina Alexe, directorul sucursalei Bucureşti a Băncii Române de Scont. Ea a primit o pedeapsă de patru ani de detenţie.

Patru ani au primit şi Răzvan Haritonovici sau Dan Săftescu, preşedintele Astra Asigurări la acea dată, respectiv fostul preşedinte Astra.

În plus, cu toţii trebuie să plătească și despăgubiri de zeci de milioane de lei, chiar dacă beneficiarul real al fraudelor a fost doar Vântu, indiferent că banii au venit de la FNI, Poșta Română sau din sistemul bancar, scriu şi jurnaliştii de la Realitatea.

Citeşte şi: Un GIGANT din retail, cunoscut şi în România, PUNE LACĂTUL: Închide 60 de magazine şi disponibilizează 1.000 de angajaţi

De cealaltă parte, judecat pentru infracţiuni economice, Costel Alic, fost prefect al judeţului Hunedoara, fost subprefect, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara şi fost manager al Complexului Energetic Hunedoara, a primit joi, sentinţa definitivă în dosarul Băncii Române de Scont, o afacere controversată în care a fost implicat ca director al societăţii care administra exploatarea de cuarţ de la Şiglău – Uricani.

În 2015, în procesul judecat pe fond, la Tribunalul Bucureşti, Alic a fost condamnat la trei ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. Joi, Curtea de Apel Bucureşti a decis achitarea lui Costel Alic.

„Dispune încetarea procesului penal pornit faţă de inculpatul Alic Costel, pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, ca efect al intervenirii prescripţiei răspunderii penale”, a informat instanţa.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.