Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pedepse grele cu închisoarea pentru membrii unei celule islamiste din Germania

ciocanel judecator

Patru membri ai unei celule islamiste au fost condamnaţi luni în Germania la pedepse între 9 ani de închisoare şi detenţie pe viaţă pentru un atac eşuat în gara din Bonn (vest) şi pentru mai multe tentative de asasinat, relatează AFP şi DPA. Instanţa din Düsseldorf l-a condamnat pe principalul acuzat, Marco Gaebel, un german în vârstă de 26 de ani, la închisoare pe viaţă, fără posibilitatea de a solicita eliberarea condiţionată după cincisprezece ani.

El a fost găsit singurul responsabil pentru o tentativă de atentat cu bombă în gara centrală din Bonn la sfârşitul anului 2012, în timp ce alţi trei membri ai celulei sale au fost condamnaţi pentru un proiect de atentat separat care viza asasinarea unor lideri de extremă-dreapta. Pe data de 10 decembrie 2012, o geantă de sport care conţinea o bombă artizanală a fost descoperită pe un peron al gării din Bonn. Bomba nu a explodat, dintr-un motiv necunoscut, şi parchetul federal german a afirmat, la sfârşitul anchetei, că, dacă s-ar fi produs, 'explozia ar fi provocat moartea persoanelor de pe peron'.

Ceilalţi trei acuzaţi - un albanez de 43 de ani, un turc de 25 de ani şi un german de 24 de ani - au primit pedepse cu închisoarea de 12 ani, 9 ani şi respectiv şase luni pentru achiziţionarea unor arme de foc în cadrul unui complot de asasinat în care erau vizaţi lideri ai partidului de extremă-dreapta PRO-NRW. Această mică formaţiune politică, activă numai în landul Renania de Nord-Westfalia (vest), unde trăiau cei patru acuzaţi, a folosit caricaturi ale profetului Mahomed în campania sa pentru alegerile regionale din mai 2012, în urma cărora a obţinut 1,4% din voturi, conform Agerpres. Liderii partidului au fost spionaţi în locuinţele lor de acuzaţi. Poliţia i-a arestat pe membrii celulei islamiste radicale cu o zi înainte de asasinatul care urma să aibă loc pe 13 martie 2012.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.