Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pedepse record in cazul Colectiv: 100 de ani de închisoare se vor lua

gratiere condamnare inchisoare arest

Tragedia din Colectiv a indurerat o tara intreaga, dar a starnit si multa revolta. 'Cum s-a putut intampla asa ceva?' 'Cine este responsabil, sa plateasca!' sunt vorbe pe buzele multora. Un psiholog criminalist estimeaza ca pedepsele in cazul Colectiv vor insuma 100 de ani de inchisoare pentru toti cei responsabili fara sa vrea de tragedie.

"Aici, fără a mă antepronunța, 100 de ani de închisoare se vor lua. Cu toții, laolaltă. Este o infracțiune care s-a săvârșit din culpă, fără îndoială, făptuitorii nu au intenționat să facă acest lucru, se prezumă. Dar cei implicați puteau și trebuiau să prevină. Acest lucru este speculat în legi, legat de securizarea acestor stabilimente, și se va cerceta pas cu pas dacă acestea au fost respectate.

Ancheta va fi lungă, grea, vor fi interogatorii, confruntări, reconstituiri, experimente. Să așteptăm cu încredere că se va descoperi adevărul”, a spus Tudorel Butoi.

El critica modul in care a fost data autorizatia de functionare clubului Colectiv si subliniaza ca acesta nu ar fi obtinut niciodata aviz ISU.

„Ce e aia declarație pe propria răspundere, cine ești tu să știi cum se va propaga focul, dacă instalația electrică face scurt-circuit? Ce răspundere e aia? Uitați-vă la avizul lui Piedone - pe care îl salut, sigur că nu se simte confortabil – pentru restaurant bar. Pai restaurant bar a fost acolo, în noaptea asta nenorocită? Își fac loc, cu suspiciunea rezonabilă a mitei, pentru a obține diverse aprobări și obiectele de activitate sunt schimbate. Nu dădea niciodată ISU aprobare pentru o astfel de speluncă, niciodată”, a spus psihologul criminalist la Digi 24.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.