Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pediatru distruge mitul vitaminei D și atenționează părinții să-și țină copiii în case: Dacă un copil ia COVID-19, impactul e mai grav

facebook.com
mamica bebelus carucior

Medicul Mihai Craiu a vorbit la Digi24 despre un mit răspândit pe rețelele sociale – cel al nevoii de vitamina D la copii, motiv pentru care ar trebui scoși din casă, în ciuda restricțiilor de circulație. Expunerea la coronavirus poate fi mult mai gravă, avertizează medicul:

  • „E un mit foarte răspândit în social media, dar nu are la bază un suport științific. Cu siguranță, dacă un copil face o infecție virală cu SARS COV 2 sau cu altceva, impactul asupra sănătății e mult mai mare decât dacă se respectă reglementările în vigoare și distanțarea socială. Sunt experiențe din istoria relativ recentă, e cazul echipei de copii din Thailanda, acel grup a stat într-o peșteră în întuneric complet 18 zile și după ce au fost salvați nu au avut nicio modificare de imunitate și de niveluri de vitamina D. Sfatul meu pentru părinți e să scoată copiii în curte, pe balcon, la geamul deschis și să aștepte trecerea ordonanțelor militare și să putem să intrăm toți în viața de rutină”, a spus Mihai Craiu.

Medicul adaugă că măștile sunt necesare pentru copiii preșcolari sau școlari, dar nu și pentru bebeluși.

„Dacă sunt foarte mici, nu le punem masca și îi lăsăm în cărucior. La persoanele de vârstă foarte mică sau inconștiente nu se pune masca, pentru că s-ar putea sufoca. Bebelușii vor fi purtați în brațe cu o minimă protecție, ca în perioada în care nu e pandemie”, a explicat el.

Vezi si: Ludovic Orban anunță ȘOMAJ TEHNIC pentru cei mai mulți bugetari: Cine NU va fi atins de noua decizie a Guvernului .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.