Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pedro Sanchez, noul prim-ministru spaniol, va întreprinde un turneu european

www.rte.it
pedro sanchez

Noul prim-ministru spaniol, socialistul Pedro Sanchez, a anunţat luni că va efectua un turneu european, sâmbătă urmând să se afle la Paris, unde, potrivit preşedinţiei franceze, va fi luată în discuţie actuala criză regională a migranţilor, care va constitui şi un punct major la summitul Uniunii Europene de la sfârşitul lunii iunie, informează AFP şi dpa, potrivit Agerpres.

'Vă anunţ că voi întreprinde un turneu de consultări (...) cu colegii europeni la Berlin, la Paris, şi aş dori şi în Portugalia', ţară guvernată tot de socialişti, a declarat Pedro Sanchez. El a precizat că 'prima etapă va fi sâmbăta viitoare, cu preşedintele Republicii Franceze (Emmanuel Macron) la Paris'. 

Conform preşedinţiei franceze, şeful guvernul spaniol va fi primit la Palatul Elysée, pentru un dejun urmat de o conferinţă de presă. Conform unor surse de la Elysée, cei doi lideri vor discuta, de asemenea, despre reformarea zonei euro.

Citește și: Statele Unite şi Coreea de Sud suspendă exerciţiile militare comune Ulchi Freedom Guardian (UFG)

În primul său interviu televizat după preluarea mandatului, la 2 iunie, Sanchez a mai anunţat că prima sa 'vizită oficială' va fi în Maroc, cel mai probabil în a doua jumătate a anului. 

Premierul spaniol a subliniat că primul său apel telefonic în exterior a fost către omologul său marocan, Saadeddine Othmani, cu care a discutat despre această vizită. Rabat este în mod tradiţional prima destinaţie a oricărui nou prim-ministru spaniol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.