Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pele i-a transmis un mesaj de felicitare 'mentorului şi idolului' său Zagallo, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani

adevarul.ro
pele fotbal

Edson Arantes do Nascimento ''Pele'', considerat de mulţi drept cel mai bun fotbalist al lumii, i-a transmis luni un mesaj de felicitare "mentorului" şi "idolului" său Mario Jorge Lobo Zagallo, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, informează AFP.

"Eşti un lider, un mentor, un idol şi, mai presus de toate, un prieten cu o inimă imensă, pe care fotbalul brazilian nu îl va uita niciodată", a afirmat legendarul Pele, triplu campion mondial ca jucător, în mesajul său adresat la fel de legendarului Zagallo, cvadruplu campion al lumii (de două ori ca jucător şi de alte două ori ca antrenor şi coordonator tehnic al Selecao), potrivit agerpres.ro.

Pele şi Zagallo au fost colegi în naţionala "Canarinha" care a cucerit Cupele Mondiale din Suedia (1958) şi Chile (1962), iar în Mexic 1970 primul a devenit triplu campion mondial, iar cel de-al doilea campion al lumii cu Brazilia şi ca antrenor.

Zagallo şi-a adăugat al patrulea titlu mondial în palmares la CM 1994 din SUA unde a activat în calitate de coordonator tehnic al Selecao. Singura finală de Cupă Mondială pe care a pierdut-o din cele cinci disputate a fost cea de la Cupa Mondială din Franţa (1998), unde Brazilia s-a înclinat în finală în faţa Les Bleus.

FIFA a ţinut la rândul ei să-i aducă un omagiu lui Zagallo cu ocazia aniversării sale, publicând pe YouTube un documentar în care acesta îşi spune povestea ca antrenor şi jucător al Braziliei şi care include declaraţii ale unor jucători brazilieni precum Pele, Rivelinho, Ronaldo şi Carlos Alberto, precum şi ale antrenorului portughez Jose Mourinho.

"Trebuie să-ţi mulţumesc pentru tot. Cred că 50% din ceea ce am făcut pentru echipa Braziliei îi datorez lui Zagallo", a spus Pele în cadrul documentarului FIFA.

Pe lângă titlurile mondiale, Mario Jorge Lobo Zagallo a mai cucerit ca antrenor de două ori Cupa Confederaţiilor FIFA (1997, 2005) şi Copa America (1997, 2004), precum şi medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Atlanta (1996).

Cifrele sale ca antrenor al Selecao rămân imbatabile: 90 de victorii, 26 de egaluri şi doar 10 înfrângeri în 135 de meciuri cu prima reprezentativă şi 14 victorii, 3 egaluri şi 2 înfrângeri cu selecţionata olimpică.

Ca jucător, Zagallo şi-a început cariera în 1950, la America Football Club din Rio de Janeiro, iar apoi s-a făcut remarcat sub culorile lui Flamengo (1951-1958), cu care a câştigat de trei ori campionatul statului Rio, însă a cunoscut cele mai frumoase momente ca jucător la Botafogo, alături de idoli precum Garrincha, Didi şi Nilton Santos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.