Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pelicula 'Furiosa: A Mad Max Saga', în avanpremieră la Cannes

repaircafecannes.org
Festivalul de Film de la Cannes

Pelicula "Furiosa: A Mad Max Saga" va fi prezentată în avanpremieră la cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, au anunţat joi organizatorii, la nouă ani după ce au găzduit "Mad Max: Fury Road", al patrulea episod din populara sagă post-apocaliptică, informează AFP, potrivit Agerpres.

Lungmetrajul lui George Miller va fi proiectat pe 15 mai la teatrul Lumiere, în prezenţa actorilor Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth şi Tom Burke.

Filmul, care va fi lansat în cinematografele din Franţa pe 22 mai, va fi prezentat în afara competiţiei la Cannes.

"Furiosa: A Mad Max Saga" revine asupra originilor eroinei Furiosa, care a apărut în "Mad Max: Fury Road", film recompensat la Oscaruri, avându-i în distribuţie pe Charlize Theron şi pe Tom Hardy.

Anya Taylor-Joy, descoperită în serialul "The Queen's Gambit", o interpretează în acest prequel pe tânăra Furiosa. Capturată de o bandă de motociclişti condusă de warlord-ul Dementus, ea încearcă să-şi regăsească drumul spre casă.

"Ideea acestui prequel a fost în mintea mea de mai bine de zece ani", a declarat George Miller, citat în comunicatul organizatorilor. "Sunt încântat să mă întorc la Festivalul de Film de la Cannes - alături de Anya, Chris şi Tom - pentru a împărtăşi 'Furiosa: A Mad Max Saga'. Nu există un loc mai bun decât Croazeta pentru a descoperi acest film alături de publicul din lumea întreagă", a adăugat australianul.

Opera lui George Miller este întruchiparea unui cinema spectaculos şi popular. Saga "Mad Max" a început în 1979, avându-l ca protagonist pe Mel Gibson, care a dobândit cu această ocazie faima internaţională.

Cineast eclectic, George Miller a fost şi preşedintele Festivalului de Film de la Cannes în 2016. În 2022, el a prezentat în afara competiţiei "Three Thousand Years of Longing", cu Tilda Swinton şi Idris Elba în distribuţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.