Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Timișoarei SE LAMENTEAZĂ iar după ce nu a reușit să oprească SISTAREA căldurii: Sunt îngrijorat

Express de Banat
Dominic Fritz

Primarul Timișoarei Dominic Fritz a anunțat marți că în jur de 50.000 de gospodării din oraș, dar și spitalele vor rămâne fără căldură și apă caldă, după ce s-a sistat furnizarea gazului către Colterm.

„Acum câteva minute, compania Delgaz a oprit distribuția gazului pentru CET Centru și compania EON a sistat gazul pentru Colterm. Până acum două ore am stat în negocieri cu ultimul furnizor de gaz, care din păcate ne-a dat un răspuns negativ. Asta înseamnă că Timișoara, momentan, Coltem momentan, nu are o companie care ar vrea să furnizeze gaze natuale”, a declarat marți, într-o conferință de presă, Dominic Fritz. Conform acestuia, problemele au apărut într-un context de criză energetică la nivel euopean, când „este foarte puțin gaz pe piață”. „În Timisoara, în jur de 50.000 de gospodării vor rămâne fără căldură și, mai rău, înseamnă că spitalele Timișoarei vor rămâne fără căldură și apă caldă”, a mai spus primarul, conform Mediafax.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Spitalul Județean Timișoara, APEL DISPERAT către furnizorii de gaze: Vor MURI pacienții pe capete

Acesta a spus că într-o situație mai bună sunt Spitalul Victor Babeș și Matenitatea Odobescu, care dispun de centrale proprii. Primarul spune că a informat prefectul, ministrul Energiei cu privire la această situație și că a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență. „Încercăm să găsim soluții, încercăm să trecem cât de mult se poate pe cărbune”, a adăugat primarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.