Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Penibila explicație a sindicaliștilor din Poliție după incidentul rușinos de pe A10: Polițistul era singur. Nu putea folosi armamentul (Video)

Reprezentanții sindicatului Europol au adus precizări după incidentul în care un șofer agresiv oprit pe autostrada A10 Sebeș-Turda a intrat cu forța în mașina de poliție pentru a-și recupera permisul.

Potrivit acestora, polițistul era singur în acel moment și a ales să plece pentru a nu escalada conflictul, „fiind în imposibilitatea de a riposta și de a folosi armamentul pentru această stare de fapt”.

Reprezentanții Europol au explicat că șoferul agresiv, în vârstă de 39 de ani, din județul Argeș, cu mașină închiriată, înmatriculată în Marea Britanie, este cercetat pentru două fapte de natură penală: „sustragerea de înscrisuri” și „ultraj”.

„Dacă ajungi să conduci un autoturism de 100k euro cu număr de Anglia, nu îți oferă nici prioritate față de ceilalți participanți la trafic, și nici nu trebuie să te dai la o parte pentru că șoferul circulă în spatele tău.

Colegul nostru, a observat comportamentul agresiv al șoferului unui bolid care credea că i se cuvine cel puțin o bandă din toată autostrada. Doar că, dacă românul nostru respectă orice regulă de circulație în Anglia, în România crede că e „mai superior” și poate face ce vrea.

După ce a fost oprit, evident că a refuzat să se legitimeze, văzând că polițistul este singur, și după ce i s-a adus la cunoștință că i se va suspenda dreptul de a conduce pe drumurile publice, a ”declinat” contribuabilul. S-a năpustit asupra polițistului ca să-și recupereze permisul de conducere, crezând că dreptul lui de a conduce pe drumurile publice este reprezentat de un plastic”, au precizat cei de la Europol.

Sindicaliștii din Poliție mai susțin că, fiind în imposibilitatea de a riposta și de a folosi armamentul pentru această stare de fapt, colegul lor a ales să plece, pentru a nu escalada conflictul.

”La acest moment, șoferul nostru, care crede că a „izbândit” în fața „poliției rutiere”, este cercetat pentru cel puțin două fapte de natură penală: „sustragerea de înscrisuri” și „ultraj”, 257 alin. 1 și 4 rap. la art. 193 alin. 1 din C.pen. Pentru faptele de natură contravențională constatate înainte de a se comporta ca un gibon, va avea de plătit „decât” 9.610 lei amendă.

La 39 de ani, este chiar puțin având în vedere că are „câștiguri” de UK, cu mașină închiriată. Pentru cei care vor spune că trebuia să folosească armamentul, le spunem că pentru astfel de fapte legea din România îți INTERZICE să folosești arme letale”, au mai transmis reprezentanții Sindicatului Polițiștilor Europeni – Europol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.