Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu ÎL TAXEAZĂ grav pe Florin Cîțu: 'Se văicărește că nu are bani. El nu trebuie să se uite doar la cheltuieli, ci și la venituri'

stiripesurse.ro
Calin Popescu Tariceanu

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit, vineri, la România TV, despre pensii și despre posibilitatea ca acestea să fie mărite, în septembrie, așa cum prevede legea.

"În primul rând, e vorba de o componentă morală. Avem obligația de a asigura pensii cât de cât decente. Ca o reparație pe care trebuie s-o facem pentru că din 1990 a fost cea mai defavorizată categorie.

Apoi, Guvernul Orban ne spune că nu sunt bani, că nu au cum să facă. Jumătate din valoarea măririi pensiilor se întoarce în economie, alimente, medicamente și ceva haine.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

Actualul Ministru de Finanțe se văicărește că nu are bani. El trebuie să se uite cum aduce mai mulți bani la buget, astfel încât să acopere aceste cheltuieli suplimentare. El nu trebuie să se uite doar la cheltuieli, ci și la venituri, cum ar putea aduce bani la buget.

Nu sunt de acord cu aceste pensii atât de mari, dar trebuie să aplicăm un alt nivel. Să le plafonăm la un nivel de 85 la sută din ultimele salarii", a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.