Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pensiile și salariile vor fi majorate 'în directă relaţie cu ceea ce poate să ofere bugetul'. Deciziile luate în coaliția de guvernare

lideri coalilie ciolacu ciuca kelemen

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni, la Antena 3, că s-a decis în coaliția de guvernare ca Executivul să anunțe procentele cu care vor fi majorate pensiile și salariile abia când este gata legea bugetului de stat, adică prin octombrie-noiembrie.

„Am decis în coaliţie ca, odată cu bugetul pe 2023, să avansăm public toate propunerile, toate măririle sau toate soluţiile sau toate măsurile pe care le avem atât pentru zona care trebuie protejată – segmentele de populaţie care au aşteptări, pensii, salarii mici – cât şi pentru zona economică. Probabil că în luna octombrie, sau cel târziu în luna noiembrie, va fi momentul în care premierul Ciucă şi Guvernul pe care îl conduce vor oferi public toate aceste aşteptări pe care, în mod legitim, le au foarte mulţi oameni. (...) Probabil că legea bugetului de stat va ajunge în luna octombrie în Parlament, luna noiembrie ar fi un termen rezonabil”, a declarat Stroe.

Potrivit acestuia, pensiile vor creşte ”în directă relaţie cu posibilităţile bugetare”.

”O nouă lege, o nouă reformă a pensiilor ne-ar ajuta enorm dacă ar însoţi proiecţia bugetară, pentru că, practic, ne-ar ajuta să evaluăm efortul bugetar pe care să-l facem pentru această creştere a pensiilor. De asta, revin şi subliniez concluzia că se vor mări, dar totul va fi în directă relaţie cu ceea ce poate să ofere bugetul României în acest moment. Nu încălzeşte pe nimeni dacă ofertăm şi aruncăm public la televizor în fiecare săptămână şi aruncăm cifre mari şi creăm iluzii, aşteptări imense”, a adăugat oficialul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.