Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pensiile și alocațiile copiilor sunt în PERICOL: Ludovic Orban anunță că e nevoie URGENTĂ de PATRU MILIARDE de lei

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis Ludovic Orban Iohannis Orban

Ludovic Orban a anunțat, luni seara, la România TV, că a discutat cu Klaus Iohannis, în cursul zilei, despre problemele economice. Premierul a precizat că e nevoie de o alocare bugetară urgentă la Ministerul Muncii pentru plata alocațiilor, pensiilor și concediilor medicale. Orban a precizat că suma minimă necesară este de 4 miliarde de lei, iar ținta de deficit va fi cu mult depășită. De altfel, Florin Cîțu a declarat, oficial, că deficitul va fi de cel puțin 4%.

Citește și: Oreste îl ‘curentează’ pe Mircea Badea, după victoria lui Klaus Iohannis: Bravo, 5 secunde, ai înfrânt și de data asta!

”E necesară o creștere a bugetului la Ministerul Muncii de cel puțin două miliarde de lei, pentru plata pensiilor și alocațiilor pentru copii. Trebuie să creștem bugetul pentru Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pentru că bani alocați sunt insuficienți pentru finanțarea spitalelor. Trebuie decontate și cheltuielile făcute de angajatori pentru concedii de sănătate, maternale și altele, de vreo două miliarde.

E clar că nu putem asigura menținerea țintei de deficit. Trebuie să dăm între 600 și 800 de milioane pentru bugetele locale. Sunt multe administrații locale care nu mai au bani pentru a funcționa, pentru salarii, pentru școli, pentru încălzire, pentru iluminat public, pentru persoanele cu dizabilități. Pentru asta vom crește deficitul și ne asumăm, sunt sume de bani indispensabile pentru a nu pune în pericol veniturile și calitatea vieții unor categorii vulnerabile.

Citește și: Rareș Bogdan a găsit soluția salvatoare pentru PSD: ‘Dați-le o șansă să vă scoată din noroi!’

Domnul președinte a spus foarte clar că toate aceste resurse financiare trebuie asigurate. Există un minus de 10 miliarde.”, a spus Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.