Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pensionari păgubiţi cu aproximativ 17.000 lei de trei gălățeni care le-au promis ajutoare sau reduceri

Varstnica

Trei tineri din judeţul Galaţi sunt acuzaţi de poliţiştii din Bistriţa-Năsăud că, în luna octombrie a anului 2020, ar fi pătruns în locuinţele unor pensionari din municipiul Bistriţa, sub pretextul că le oferă ajutoare sau cupoane de reducere, şi le-ar fi sustras economiile, însumând aproximativ 17.000 de lei, potrivit buletinului de presă remis joi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

"La data de 18 mai, în urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Bistriţa au identificat două femei şi un bărbat, toţi din judeţul Galaţi, bănuiţi de comiterea unor furturi. Prejudiciul, estimat la aproximativ 17.000 de lei, a fost recuperat integral şi restituit păgubiţilor. Din investigaţiile efectuate a reieşit faptul că, în cursul lunii octombrie 2020, cei trei, cu vârste cuprinse între 27 şi 31 de ani, sub pretextul că oferă ajutoare, sume de bani, cupoane de reducere ori produse de curăţenie unor persoane vârstnice, ar fi pătruns astfel în locuinţa a trei persoane din Bistriţa, de unde ar fi sustras mai multe sume de bani", se arată în comunicatul IPJ Bistriţa-Năsăud.

Gălăţenii le cereau păgubiţilor să le arate cupoanele de pensie, pentru a putea primi reducerile promise, moment în care vedeau şi unde îşi ţin aceştia banii, potrivit Agerpres.

Astfel, au reuşit să fure 7.500 de lei şi 1.950 de euro, prejudiciu care a fost recuperat integral pe parcursul cercetărilor şi restituit persoanelor păgubite.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.