Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pensionarii din Hunedoara, amăgiți de subalterna lui `GRINDĂ`

Facebook
Vetuta Stanescu

Secretarul de stat, Vetuța Stănescu, candidează din partea PNL pentru funcția de deputat, în județul Hunedoara.

Recent, prin intermediul unui comunicat de presă, liberalii hunedoreni s-au lăudat cu o mare „victorie pentru pensionari” a candidatei PNL care, deși nu are nicio legătură cu Ministerul Muncii sau cu sistemul de pensii, se laudă că a rezolvat o problemă majoră a pensionarilor minieri.

„În urma demersurilor și a implicării noastre, pensionarii din sectorul minier își vor primi banii înapoi. Toți cei afectați de această decizie a Casei de Pensii au început deja să primească acasă scrisori oficiale prin care li se comunică faptul că banii li se vor returna luna viitoare și, cel puțin pentru moment, nu se vor aplica aceste popriri”, spune Vetuța Stănescu. Este vorba despre popriri care ar fi trebuit operate în urma unor acțiuni în instanță.

În realitate, Vetuța Stănescu nu a obținut nimic pentru minerii din Valea Jiului: sincopa în suspendarea popririlor pe toate pensiile, nu numai cele ale minerilor, se datorează guvernului condus de Ludovic Orban.

Vetuța Stănescu, pusă la punct de un funcționar!

Marius Paul Dronca, angajat al Casei de Pensii Hunedoara a reacționat dur și a explicat public de ce demersul electoral al Vetuței Stănescu nu are nicio legătură cu pensiile hunedorenilor.

„Prin OUG nr. 29/2020 ați suspendat toate reținerile pentru perioada aprilie-iulie 2020. În august 2020, reținerile din pensiile tuturor, nu numai a celor din industria minieră, au fost reluate. Totul bine și frumos până aici... Din motive cunoscute de guvernerul din care faceți parte, ați decis ca prin OUG 181/2020, să suspendați din nou reținerile din pensii până în 25 decembrie 2020...surpriza vine acum: această OUG a fost publicată în Monitorul Oficial al României de-abia in 26 octombrie 2020, dată la care toate situațiile referitoare la reținerile din pensii pentru luna noiembrie erau deja trimise la casa națională.

Ca să înțelegeți: la data la care intra în vigoare OUG 181, pentru a putea fi expediate cupoanele de pensie în toată țara începând cu 1 noiembrie, când încep să fie plătite pensiile prin poștă, acestea erau deja tipărite, așa că reținerile pe luna noiembrie se vor opera, pensionarii vor avea rețineri din pensii, doamnă!!! Sigur, banii vor fi restituiti în decembrie, tot de casele de pensii din toată țara, nu numai din Hunedoara...

Concluzionând, Casa Județeană de Pensii Hunedoara nu este de vină că guvernul din care faceți parte nu cunoaște procedura cu privire la rețineri și că nu gândiți ÎNTR-O PERSPECTIVĂ DE MĂCAR 2 LUNI, iar acest lucru e valabil pentru toate casele de pensii teritoriale din România.

În restul județelor tot dumneavoastră ați intervenit, clonându-vă, că nu înțeleg? Și la celelalte case de pensii ați intervenit să își primească banii înapoi pensionarii ca urmare a reținerilor făcute de Casa Județeană de Pensii Hunedoara?”, a scris pe contul său de Facebook angajatul Casei de Pensii.

Cine este Vetuța Stănescu

Candidata PNL a fost, în trecut, unul din oamenii de încredere ai fostului baron de Hunedoara , Mircea Ioan Moloț, ocupând multă vreme funcția de director economic al Spitalului Județean de Urgență din Deva. De altfel, această poziție i-ar putea aduce grave probleme, având în vedere că Agenția Națională de Integritate s solicitat recent documente cu privire la un posibil conflict de interese.

În 2016, ANI a mai cercetat o speță în care Vetuța Stănescu s-ar fi aflat în incompatibilitate și conflict de interese votând în calitatea de consilier județean proiecte care-l vizau direct pe soțul său, medic, Romeo Stănescu - șef la secția de Ginecologie Spitalului Județean de Urgență din Deva. La acea vreme au existat voci conform cărora procesul verbal al ședinței ar fi fost modificat ulterior cu mențiunea că Vetuța Stănescu nu ar fi participat la vot. Rămâne de văzut dacă, în timp, vor apărea documentele reale în această speță sau alte dovezi care să confirme că Vetuța Stănescu a încălcat regimul incompatibilităților.

Stănescu este, în prezent, președinte interimar al Filialei Județene a PNL Hunedoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.