Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagon: Lloyd Austin, întâlnire cu omologul său japonez, Yasukazu Hamada

Agerpres - Reuters
Pentagon

Ministrul american al apărării, Lloyd Austin, l-a primit joi la Pentagon pe omologul său japonez, Yasukazu Hamada, a doua zi după anunţul despre viitoarea desfăşurare a unei forţe americane de reacţie rapidă în Japonia, scrie AFP, citat de Agerpres.

"Ministrul Austin a subliniat angajamentul neclintit al Statelor Unite pentru apărarea Japoniei, inclusiv descurajarea americană extinsă oferită de întregul spectru de capacităţi convenţionale şi nucleare", a declarat purtătorul său de cuvânt, generalul Pat Ryder, într-un comunicat.

Lloyd Austin anunţase cu o zi înainte desfăşurarea cel mai târziu în 2025 a unei forţe de reacţie rapidă a puşcaşilor marini pe insula japoneză Okinawa, căreia poziţia sa sudică şi aproape de Taiwan îi conferă o importanţă strategică.

Oficial pacifistă de la înfrângerea sa în cel de-Al Doilea Război Mondial, Japonia îşi întăreşte frecvent capacităţile "Forţelor de autoapărare" în faţa atitudinii tot mai dominatoare a Chinei şi a tirurilor de rachete din Coreea de Nord, dintre care unele survolează teritoriului japonez.

Guvernul premierului Fumio Kishida, care va sosi vineri la Washington, a indicat luna trecută că va majora bugetul apărării la 2% din PIB până în 2027.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.