Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul admite că există o 'pauză operaţională' în Siria împotriva grupării jihadiste Statul Islamic

pentagon

Plecarea unei părţi a combatanţilor kurzi aliaţi Statelor Unite în Siria către enclava Afrin, ţinta unei campanii militare lansate de Turcia, a provocat o 'pauză operaţională' împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a admis luni Pentagonul, relatează AFP, conform agerpres.ro

Alianţa arabo-kurdă de luptători ai Forţelor Democratice Siriene (FDS) este slăbită de operaţiunea turcă împotriva regiunii Afrin, numeroşi combatanţi ai facţiunii kurde a alianţei, Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), au ales să lupte mai degrabă împotriva Turciei decât împotriva SI. 

Aproape întreg teritoriul pe care Statul Islamic îl controla în estul Siriei este acum eliberat, însă mai există jihadişti înrădăcinaţi în Valea Eufratului, în apropiere de frontiera cu Irakul. 

'Pauzele operaţionale se produc cu regularitate din diverse motive', a declarat colonelul Rob Manning, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării american. 

'Natura misiunii noastre în Siria nu s-a schimbat', a adăugat el. 'Această pauză operaţională nu ne va distrage de la obiectivul nostru principal, care este SI', a mai spus el. 

Comandantul Adrian Rankine-Galloway, un alt purtător de cuvânt al Pentagonului, a subliniat că Statele Unite îşi continuă atacurile aeriene împotriva Statului Islamic şi că niciun teritoriu nu a fost pierdut. 

'Ştim că unii luptători ai FDS au părăsit Valea Eufratului şi insistăm asupra faptului că oprirea luptei împotriva SI ne-ar putea costa foarte mult', a adăugat el. 

Şeful Comandamentului american pentru Orientul Mijlociu (Centcom), generalul Joe Votel, a avertizat săptămâna trecută în Congres că Statele Unite şi Turcia au 'interese divergente' în regiune. 'Îngrijorarea noastră, desigur, este că această activitate (militară) din Afrin deturnează eforturile noastre împotriva SI', a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.