Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul amenință voalat Turcia lui Recep Erdogan: 'Va periclita grav lupta împotriva ISIS!'

Agerpres - Reuters
Pentagon

Operațiune terestră turcă în Siria va "periclita grav" progresele înregistrate în războiul împotriva grupării extremiste ISIS, a declarat marți Pentagonul, cerând reținere din partea Turciei.

Turcia a lansat atacuri aeriene asupra zonelor kurde semi-autonome din Siria și Irak, după bombardamentele mortale de la Istanbul, de care acuză grupările kurde, și a amenințat că va lansa o operațiune terestră în Siria.

Forțele Democratice Siriene (SDF), care sunt acum armata kurdă de facto din nord-estul Siriei, au jucat un rol cheie în înlăturarea luptătorilor ISIS de pe teritoriul pe care l-au ocupat în țară.

"Conflictul în curs, în special invazia terestră, va periclita grav cuceririle realizate de lume în lupta împotriva ISIS și va destabiliza regiunea", a declarat reporterilor un purtător de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder. "Noi... suntem în continuare îngrijorați de o potențială operațiune terestră turcă în Siria și solicităm din nou reținere", a afirmat el, recunoscând în același timp preocupările de securitate ale Ankarei.

Ryder a declarat că forțele americane au redus numărul de patrule comune cu SDF, dar nu s-au redistribuit.

"Am redus numărul patrulelor pentru că... facem acest lucru în parteneriat cu SDF și de aceea au redus numărul de patrule pe care le desfășoară", a spus el.

Din 2016, Turcia a făcut mai multe incursiuni împotriva forțelor kurde din nordul Siriei, permițându-i să controleze zonele de-a lungul frontierei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.