Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul anunţă că niciun militar american nu va fi tras la răspundere pentru atacul cu drone din Kabul

abc27.com
john kirby pentagon

Pentagonul a anunţat luni că niciun militar american nu va fi tras la răspundere pentru atacul cu drone din Kabul, în august, soldat cu moartea a zece civili, dintre care şapte copii, informează Reuters.

O investigaţie a inspectorului general al Forţelor Aeriene a concluzionat că atacul din 29 august a fost cauzat de erori de execuţie, de o interpretare a informaţiilor care susţineau anumite puncte de vedere, precum şi de erori de comunicare. Armata calificase anterior atacul drept "o greşeală tragică".

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat reporterilor că o serie de comandanţi superiori au făcut recomandări cu privire la incident secretarului apărării Lloyd Austin, niciuna dintre acestea neincluzând măsuri privind responsabilitatea anumitor militari.

Kirby a precizat că aceste recomandări au fost acceptate de şeful Pentagonului.

"Nu anticipez să existe probleme de responsabilitate personală", a adăugat el, potrivit Agerpres.ro.

Kirby a remarcat nivelul ridicat al ameninţării cu care se confruntau forţele americane în urma unui bombardament mortal în apropierea aeroportului din Kabul, care a ucis 13 militari, context despre care a spus că a fost important."În acest caz, în contextul acestei lovituri speciale...nu a existat un argument suficient de puternic pentru a fi invocată o răspundere personală".

Pentagonul a spus că lucrează pentru a oferi plăţi compensatorii şi relocarea familiei afganilor ucişi în atac şi se află în discuţii cu o organizaţie din domeniul asistenţei umanitare pentru care lucra una dintre victime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.