Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul anunţă decesul militarului american care şi-a dat foc în faţa Ambasadei Israelului la Washington

norvanreports.com
pentagon

Militarul american care şi-a dat foc duminică în faţa Ambasadei Israelului la Washington, pentru protesta împotriva războiului din Gaza, a murit din cauza rănilor, au anunţat luni forţele armate ale Statelor Unite.

"Persoana implicată în incidentul de ieri (duminică) a decedat din cauza rănilor în cursul nopţii", a declarat o purtătoare de cuvânt a Pentagonului într-un scurt mesaj transmis AFP, notează Agerpres.

"Vom furniza informaţii suplimentare la 24 de ore după ce rudele vor fi fost informate", a adăugat ea.

Echipe de salvare s-au îndreptat de urgenţă la locul incidentului, cu puţin timp înainte de ora 13:00 (18:00), răspunzând unui "apel referitor la o persoană cuprinsă de flăcări în faţa Ambasadei Israelului", a anunţat pe platforma X serviciul de pompieri al capitalei americane.

Odată ajunse la faţa locului, echipele de salvare au constatat că Secret Service, serviciul pentru protecţia personalităţilor statului american, stinsese deja focul.

Bărbatul a fost transportat la spital cu "răni grave ce îi pun viaţa în pericol", potrivit aceleiaşi surse.

Un purtător de cuvânt al forţelor armate aeriene americane a confirmat pentru AFP că acesta era membru activ, fără a oferi alte amănunte.

La rândul său, Ambasada Israelului a transmis că niciun membru al personalului său nu a fost rănit în timpul incidentului şi că nu-l cunoşteau pe militarul american.

Imagini aparent difuzate în direct de acesta din urmă pe platforma de streaming Twitch îl arată, în ţinută militară, declarând că el "nu va fi complice la un genocid" şi stropindu-se cu lichid, au relatat media americane. Ulterior, el îşi dă foc, strigând "Free Palestine!", şi cade ulterior la pământ.

AFP nu a reuşit să verifice imaginile, New York Times afirmând că videoul a fost retras de pe Twitch.

Incidentul a survenit într-un moment în care protestele se înmulţesc în SUA cu privire la ofensiva Israelului în Gaza, unde armata israeliană duce un război în urma atacului fără precedent comis pe 7 octombrie 2023 de comandouri ale Hamas infiltrate pe teritoriul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.