Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul estimează că în maxim 6 săptămâni Rusia va prelua controlul țării

Facebook
rusia ucraina

Potrivit Pentagonului, rușilor le va mai lua încă 7 zile pentru a înconjura Kievul și între 4 și 6 săptămâni pentru a prelua controlul țării, scrie Corriere della Sera. Totuși, conflictul va dura mult timp, chiar 10-20 de ani, și nu va avea un rezultat pozitiv pentru trupele lui Putin, scrie ziarul italian, care citează surse din Ministerul Apărării american.

Vezi și: Vladimir Putin se așteaptă la ce e mai rău - Buncărul în care și-ar fi dus familia/

Conform analizei, războiul din Ucraina nu se desfășoară așa cum s-a planificat la Moscova, trupele lui Putin nu se așteptau la rezistența militară și civilă, care a încetinit deocamdată înaintarea. Inițial, rușii s-au gândit la un război fulger, însă aceștia nu au reușit să cucerească, cel puțin până marți, 1 martie, niciunul dintre obiective.

Dificultățile, logistice și militare, întâmpinate în primele șapte zile de luptă au forțat Kremlinul să ridice nivelul forței: dacă inițial trupele lui Putin au avut o abordare mai prudentă, pentru a limita pierderile și a nu face prea multe victime civile, acum au intensificat ofensiva, lovind în principal orașele cu atacuri grele.

Putin este nemulțumit și vrea rezultate. Rachete, arme grele și inexacte plouă acum asupra Harkovului, bombardament care afectează și civili. Convoiul de vehicule rusești stă apoi lângă Kiev, lung de peste 60 de kilometri și oprit la vreo patruzeci de kilometri capitală, arată pe de o parte puterea armatei ruse și, pe de altă parte, îi evidențiază limitele: s-ar fi format din cauza bine cunoscutelor probleme logistice.

Vezi și: Hodorkovski prevestește căderea lui Putin: Într-un an sau doi e terminat, Regimul lui se va prăbuși. Prezintă simptome de paranoia senilă

Experții militari spun însă că este încă prea devreme pentru a proiecta traiectoria războiului.

Totuși, studiind câmpul de luptă și ceea ce s-a întâmplat în prima săptămână, Pentagonul a estimat că, pentru a prelua controlul asupra Ucrainei, rușii vor avea nevoie de încă 4-6 săptămâni.

Conform unei informări a Ministerului Apărării al SUA, care a pus la curent, marți, Congresul, cu privire la stadiul conflictului, trupele vor avea nevoie de încă o săptămână, pentru a înconjura Kievul și de aproximativ o lună pentru a prelua controlul.

Nu este clar, însă, la Washington, ce tactică vor folosi rușii: dacă vor sugruma treptat orașul, întrerupând proviziile sau se vor lupta stradă cu stradă.

Analiştii consultați de Corriere della Sera se întreabă cât vor putea rezista forţele ucrainene şi, mai ales, cât vor dura proviziile, cele militare şi alimentare. O prognoză sumbră avertizează: în decurs de o săptămână vor rămâne fără muniție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.