Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul îl acuză pe Putin de depravare și cruzime

abc27.com
john kirby pentagon

Pentagonul l-a acuzat vineri pe Vladimir Putin de "depravare" și "cruzime" pentru modul în care se comportă forțele rusești în Ucraina, unde sunt acuzate că au ucis civili, inclusiv copii, potrivit AFP.

Întrebat în timpul unei conferințe de presă despre starea psihologică a președintelui rus în această etapă a conflictului, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, John Kirby, a părut pe punctul de a plânge când a vorbit despre atrocitățile atribuite forțelor ruse.

"Este greu să te uiți la unele dintre imagini și să-ți imaginezi un lider serios făcând asta", a declarat Kirby, cunoscut de obicei pentru controlul său în fața camerelor de luat vederi.

"Nu-i cunosc starea psihologică, dar cred că este corect să spunem că este depravat", a adăugat el.

Calificând drept "prostii" argumentele "bizare" ale liderului de la Kremlin potrivit cărora acest război este purtat pentru a proteja minoritatea rusă din Ucraina de nazismul ucrainean, el a precizat că este "greu de împăcat această retorică cu ceea ce face în Ucraina unor oameni nevinovați împușcați în ceafă, cu mâinile legate la spate, cu femei însărcinate ucise, spitale bombardate".

"Este pur și simplu de neconceput", a adăugat Kirby, care a devenit una dintre principalele fețe ale administrației americane de la începutul invaziei, cu conferințe de presă zilnice, și care se află pe o listă de personalități americane sancționate de Moscova.

Purtătorul de cuvânt a recunoscut că Washingtonul nu se aștepta la astfel de violențe împotriva civililor ucraineni, în ciuda brutalității operațiunilor militare rusești din trecut, cum ar fi în Cecenia sau Siria.

"Știam că domnul Putin este capabil să apere ceea ce el consideră că sunt interesele naționale ale Rusiei cu răceală și cu o determinare brutală", a spus el. "Nu ne-am dat seama cu adevărat de gradul de violență, cruzime și, după cum am spus, de depravare, folosit asupra unor civili nevinovați, necombatanți".

Ucraina și țările occidentale au acuzat Rusia de "masacre" și "crime de război" de când sute de cadavre au fost găsite în mai multe locuri din regiunea Kievului ocupată de forțele ruse în luna martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.