Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul nu confirmă afirmațiile Ucrainei: 'Nu sunt semne ale unei ofensive ruse majore!'

nationalinterest.org
grupul wagner

Un purtător de cuvânt al Pentagonului consideră că mercenarii din grupul Wagner nu sunt capabili să influențeze semnificativ cursul războiului din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Șefilor de Stat Major comuni ai SUA, colonelul Dave Butler, comentând o posibilă viitoare ofensivă rusă, a declarat că Pentagonul nu vede în prezent formarea unor grupuri ofensive la scară largă. Butler a spus acest lucru într-un interviu pentru Radio Libertatea, relatează ZN.UA. "Acum nu vedem capabilitățile armatei ruse în prima linie. Trupele rusești s-au răspândit de la Harkov la Herson. Acum, eu personal, nu văd o ofensivă rusă majoră că se apropie în perioada următoare. Dar vom continua să observăm", a declarat purtătorul de cuvânt.

"Am văzut că grupul Wagner folosește prizonieri și recruți pentru a-i trimite mai departe. Sunt numi furaje de tun, care sunt destinate sacrificării. Doar sute de oameni au fost uciși pentru că au fost trimiși acolo cu foarte puțină protecție. Și apoi forțele regulate ale grupului Wagner" vin și caută vulnerabilități în liniile ucrainene. Dar forțele lui Wagner nu sunt suficiente pentru a se deplasa pe câmpul de luptă și în jur", a adăugat Butler.

Rusia încearcă să formeze o armată de două milioane de soldați - cel puțin asta susținea Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării (DIU) al Ucrainei, în urmă cu câteva zile. Oficialii ucraineni menționează că în timpul primului val de mobilizare în forțele armate ale Federației Ruse au fost chemate 300 de mii de persoane.

„Serviciile de informații militare ale Ucrainei nu exclud ca Rusia să anunțe în zilele următoare un nou val de mobilizare. Alți 500.000 de ruși vor intra în Forțele Armate Ruse, ceea ce va permite țării teroriste să creeze rezerve strategice", se arată în comunicatul DIU, citat de presa ucraineană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.