Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul nu trimite armament Ucrainei, dar i-l plătește: Drone sinucigaşe Switchblade, sisteme anti-drone, vehicule blindate, muniţie şi altele

defense.gov
william hank taylor pentagon

Statele Unite vor oferi încă 300 de milioane de dolari în asistenţă de securitate Ucrainei, a anunţat vineri Pentagonul, potrivit CNN. Noul pachet înseamnă că SUA au angajat acum peste 2,3 miliarde de dolari în asistenţă de securitate pentru Ucraina de la începutul administraţiei Biden, potrivit declaraţiei secretarului de presă de la Pentagon, John Kirby.

Noul pachet include drone sinucigaşe Switchblade, sisteme anti-drone, vehicule blindate, echipament de vedere pe timp de noapte, muniţie şi altele. Acest pachet intră sub incidenţa Iniţiativei de Asistenţă pentru Securitate a Ucrainei (USAI), ceea ce înseamnă că armele şi echipamentele vor fi achiziţionate de la industrie.

Noul pachet vine în timp ce Ucraina a făcut eforturi pentru armament mai avansat din partea statelor americane şi europene. O mare parte din echipamentele furnizate Ucrainei îndeplinesc aceste solicitări, dar SUA nu a acceptat unele dintre cele mai mari solicitări, cum ar fi avioanele.

Declaraţia privind asistenţa de securitate este o abatere neobişnuită de la practica trecută, în care Pentagonul şi administraţia au fost discrete cu privire la echipamentele furnizate. De această dată, Pentagonul a prezentat în detaliu sistemele şi echipamentele pe care le va primi Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.