Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul pompează masiv arme în Ucraina: pachet de peste 2 miliarde de dolari și rachete cu rază lungă de acțiune

Radu Pop
gdb.rferl.org
HIMARS rachete

Pentagonul anunță un pachet de ajutor militar de 2,175 miliarde de dolari pentru Ucraina, relatează Reuters. Noul pachet de asistență militară americană pentru Ucraina include sisteme de apărare aeriană, rachete cu rază lungă de acțiune pentru HIMARS, precizează Pentagonul.

Ce spune Pentagonul

"Ministerul Apărării a anunțat astăzi un nou pachet semnificativ de asistență militară pentru Ucraina", a spus purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Patrick Ryder, menționând că pachetul este format din două părți: asistență în valoare de 425 de milioane de dolari, care va fi alocată din rezervele Pentagonului, iar alte 1,75 miliarde de dolari vor merge pentru achiziționarea de arme pentru Ucraina de la furnizori.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, a declarat pentru presă că ajutorul va include bombe cu diametru mic lansate de la sol (Ground Launched Small Diameter Bombs - GLSDB), fabricate de Boeing şi Saab, şi care pot zbura până la 150 km şi, prin urmare, ameninţa poziţii ruse în spatele liniilor de front. Noul ajutor cuprinde 'capacităţi cruciale de apărare aeriană pentru a ajuta Ucraina să îşi apere populaţia, precum şi vehicule de infanterie blindate' şi muniţii pentru sistemul HIMARS de lansatoare de rachete, a precizat Pentagonul într-un comunicat, citat de Agerpres.

Joe Biden a declarat recent de la Casa Albă că tancurile americane livrate Ucrainei vor "spori capacitatea Ucrainei de a-şi apăra teritoriul şi de a-şi atinge obiectivele strategice".

Zelenski a mulțumit Statelor Unite

„Vă mulțumim domnule Joe Biden pentru noul pachet de ajutor pentru apărare de 2,2 miliarde de dolari. Este important să se întărească Forțele de Apărare ale Ucrainei. Împreună cu Statele Unite suntem împotriva terorii! Cu cât armele noastre sunt mai lungi și cu cât trupele noastre sunt mai mobile, cu atât agresiunea brutală a Rusiei se va termina mai repede”, a declarat Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.