Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul prelungeşte până la sfârşitul lui septembrie 2020 desfăşurarea miliară la frontiera cu Mexic

Pentagon
Pentagon Departament of Defence

Ministrul american al apărării, Mark Esper, a aprobat prelungirea desfăşurării de militari la frontiera cu Mexic până la sfârşitul lui septembrie 2020, cerută de preşedintele Donald Trump pentru stoparea imigraţiei clandestine, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, transmite AFGP potrivit Agerpres.

Mark Esper a 'aprobat la 3 septembrie o solicitare prin care Departamentul pentru Securitate Internă şi poliţia de frontieră cereau sprijinul Departamentului Apărării pentru asigurarea securităţii frontierei de sud pentru anul fiscal 2020', a declarat locotenent-colonelul Chris Mitchell.

Pentagonul 'va desfăşura până la 5.500 de militari pentru a-şi aduce sprijinul în ce priveşte infrastructuri, operaţiuni, detectare şi supraveghere şi un sprijin aerian', a adăugat el.

În prezent, la graniţa cu Mexic sunt desfăşuraţi în jur de 2.900 de militari activi şi 2.000 de rezervişti.

Aceste misiuni pot fi efectuate 'fără a afecta peste măsură' nivelul de pregătire militară şi sunt condiţionate de punerea la dispoziţie a fondurilor necesare, a menţionat purtătorul de cuvânt.

Decizia lui Esper a survenit în aceeaşi zi în care Pentagonul anunţa că a deblocat 3,6 miliarde de dolari pentru a finanţa construirea a 280 km de zid la frontiera cu Mexic, la solicitarea preşedintelui Trump.

Generalul Andrew Poppas, directorul de operaţiuni al Statului Major, a dat atunci asigurări că, prin construirea acestor porţiuni de zid, va fi posibilă reducerea numărului de militari desfăşuraţi la frontieră.

Pentru a debloca aceste fonduri, Pentagonul a decis să 'amâne' 127 proiecte de construcţie sau modernizare a unor campusuri militare în SUA şi în străinătate, prevăzute în bugetul din 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.