Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul se teme de Coreea de Nord: 'Un război ar fi CATASTROFAL'

sua coreea de nord

SUA şi aliaţii lor ar câştiga un război împotriva Coreii de Nord, dar acesta ar fi "catastrofal" pentru populaţia civilă din regiune, a estimat joi secretarul apărării Jim Mattis, potrivit AFP. "Ar fi un război catastrofal, în special pentru oameni nevinovaţi", inclusiv "foarte probabil în Japonia", a estimat ministrul american în faţa unei comisii a Congresului. "Facem tot ce putem pentru ca să nu se ajungă la aşa ceva şi pentru a rezolva aceasta în manieră diplomatică."

Citește și: Grindeanu sugerează că dinamitarea Guvernului s-a făcut și prin intermediul lui Shhaideh

Nord-coreenii au masat la frontieră artilerie şi rachete care ar putea atinge Seulul şi care ar face probabil "pagube teribile" în capitala sud-coreeană înainte de a fi distruse, a adăugat el. "Este un război pe care în mod fundamental noi nu-l vrem." Coreea de Nord încearcă să se doteze cu rachete nucleare capabile să lovească SUA.

Citește și: Grindeanu a DEMISIONAT

Washingtonul consideră regimul de la Phenian drept "ameninţarea cea mai periculoasă şi cea mai urgentă pentru pace şi securitate". Preşedintele american Donald Trump s-a adresat Beijingului după alegerea sa cerându-i să potolească ardorile nucleare ale Phenianului, al cărui aliat principal este. "China a răspuns pozitiv la unele părţi", a estimat Mattis, amintind că Beijingul votase săptămâna trecută rezoluţia ONU care sancţiona 14 responsabili nord-coreeni, conform Agerpres. Acesta va fi unul dintre principalele subiecte care vor fi abordate în cursul unei reuniuni la Washington a lui Mattis şi a secretarului de stat Rex Tillerson cu omologii lor chinezi, a mai indicat ministrul american al apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.