Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul: 'SUA au furnizat recent un sprijin aerian armatei afgane, care încearcă să stăvilească ofensiva talibanilor'

Pentagon
Pentagon Departament of Defence

SUA au furnizat recent un sprijin aerian armatei afgane care încearcă să stăvilească ofensiva talibanilor, a indicat Pentagonul joi, când insurgenţii au afirmat că au ajuns să controleze 90% din frontierele afgane, transmite AFP.

'În ultimele zile, am întreprins lovituri aeriene în sprijinul armatei afgane', a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, într-un briefing de presă, scrie Agerpres.ro.

'Continuăm să desfăşurăm lovituri pentru a sprijini forţele afgane', a adăugat el.

Kirby a refuzat să precizeze unde au avut loc loviturile aeriene, dar a reamintit că secretarul apărării, Lloyd Austin, a reafirmat în ajun angajamentul Statelor Unite de a 'ajuta armata afgană şi guvernul afgan în viitor'.

Miercuri, şeful Statului Major american, generalul Mark Milley, a recunoscut că talibanii controlează jumătate din districitele din Afganistan, chiar dacă nu au cucerit niciun mare oraş.

Talibanii desfăşoară din luna mai o ofensivă pe toate direcţiile împotriva forţelor afgane, în timp ce trupele internaţionale îşi continuă retragerea definitivă din această ţară, operaţiune prevăzută să se încheie la sfârşitul lunii august.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a declarat joi pentru agenţiile de presă ruse că insurgenţii controlează 90% din frontierele Afganistanului, fără ca afirmaţiile sale să poată fi verificate în mod independent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.