Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul susține că războiul din Ucraina nu are legătură cu rivalitatea dintre SUA şi Rusia: 'Acesta este discursul pe care Putin îl încântă să-l promoveze'

abc27.com
john kirby pentagon

Pentagonul a afirmat marţi că războiul din Ucraina nu are nicio legătură cu rivalitatea dintre SUA şi Rusia, ci cu faptul că Rusia a pornit un război împotriva poporului ucrainean, şi din acest motiv Washingtonul face eforturi pentru ca autorităţile de la Kiev să se poată apăra, transmite EFE, conform AGERPRES.

''Asta nu are nimic de-a face cu SUA şi Rusia, aşa cum i-ar plăcea să fie domnului (Vladimir) Putin, sau cu Occidentul împotriva Rusiei, sau NATO împotriva Rusiei... Asta are de-a face cu Rusia împotriva poporului Ucrainei'', a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării din SUA, într-o conferinţă de presă.

Din acest motiv, Kirby a explicat că ţara sa s-a axat pe ajutorarea Ucrainei pentru ca această ţară să aibă garanţii că se poate apăra şi ''să aibă o poziţie de avantaj pe câmpul de luptă şi la masa negocierilor'', dar şi pentru că SUA doresc să contribuie la oprirea acestui război.

Întrebat dacă defineşte acest conflict drept un război indirect care se desfăşoară într-o terţă ţară între două puteri - SUA şi Rusia -, unde Washingtonul sprijină una dintre părţi, în acest caz Ucraina, Kirby s-a pronunţat printr-un ''nu'' hotărât.

''Este un război pe care Rusia l-a început pentru că aşa a dorit, un război împotriva poporului Ucrainei'', a subliniat el, recunoscând că, într-adevăr, SUA şi alte ţări îi sprijină pe ucraineni, însă acest sprijin nu transformă conflictul într-un război direct.

''Acesta este discursul pe care (preşedintele rus Vladimir) Putin îl încântă să-l promoveze, că SUA luptă împotriva Rusiei, că într-un fel încercăm să subminăm Rusia ca naţiune sau să-l înlăturăm pe el de la putere. Nimic din toate acestea nu este adevărat. (...) După cum ştiţi, este util să ne reamintim că Ucraina nu a ameninţat pe nimeni, şi aici includem şi Rusia'', a insistat Kirby.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.