Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul va pune la dispoziție două baze militare pentru cazarea migranților

ABC
imigranti

Cele două baze militare puse la dispoziție de către Pentagon vor fi folosite pentru cazarea temporară a migranților care au trecut granița în mod ilegal, a declarat Jim Mattis, secretarul Apărării din Statele Unite, citat de BBC (mediafax).

Jim Mattis nu a menționat care sunt bazele militare care vor fi folosite pentru cazarea temporară a migranților, sau dacă acestea vor găzdui doar copiii migranților.

Decizia vine la o săptămână de la anunțul făcut de Pentagon că va pune la dispoziția migranților 20.000 de locuri de cazare în baze militare.

Șeful Pentagonului a declarat într-un interviu că adăpostirea migranților în baze militare este un lucru bun, care a mai fost făcut în trecut pentru refugiați sau americani în căutare de adăpost.

Acesta a adăugat că Pentagonul încă stabilește detaliile, cum ar fi care ar trebui să fie capacitatea celor două baze militare și ce alte anexe și utilități ar trebui să construiască.

Oficialii Departamentului ONU pentru Sănătate au vizitat săptămâna trecută trei baze militare din Texas pentru a examina condițiile și a stabili dacă acestea ar putea fi folosite pentru a adăposti copiii migranților.

Între timp, președintele Statelor Unite, Donald Trump, susține că cel mai bun mod de gestionare a problemei este ca imigranții să fie deportați fără un proces judiciar.

„Imigranții trebuie pur și simplu opriți la graniță și informați că nu pot intra în mod ilegal în Statele Unite”, a adăugat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.