Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul vine cu detalii despre obiectul doborât deasupra Canadei: 'A fost un balon mic, metalic'

Obiect neidentificat
obiect neidentificat

Obiectul zburător neidentificat doborât sâmbătă în spaţiul aerian canadian părea a fi un "balon mic, metalic, cu o încărcătură utilă legată sub el", potrivit unei note a Pentagonului trimisă luni legislatorilor şi obţinută de CNN. Memorandumul oferă primele detalii oficiale despre unul dintre cele trei obiecte doborâte în ultimele zile, care a fost descris anterior ca fiind un "obiect cilindric". Obiectul a trecut prin apropierea unor "situri sensibile ale SUA" înainte de a fi doborât, se arată în nota de serviciu, scrie news.ro.

Oficialii din domeniul apărării au mai scris că obiectul doborât duminică deasupra lacului Huron din Michigan, "a coborât ulterior încet" în apă după impact.

Noile detalii din memorandum vin în contextul în care legislatorii de la Capitol Hill fac presiuni pentru a înţelege mai bine de ce administraţia Biden a doborât trei obiecte neidentificate în trei zile, după ce a doborât balonul spion chinezesc care a traversat SUA în weekendul precedent.

Un oficial american a declarat pentru CNN la sfârşitul săptămânii trecute că în interiorul administraţiei s-a manifestat prudenţă în ceea ce priveşte descrierile piloţilor obiectelor neidentificate, din cauza circumstanţelor în care au fost văzute obiectele. "Aceste obiecte nu semănau foarte mult şi erau mult mai mici decât balonul RPC (Republica Populară Chineză) şi nu le vom caracteriza definitiv până când nu vom putea recupera resturile, lucru la care lucrăm", a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate.

Obiect de mărimea unei maşini mici

Nota a precizat că obiectul doborât vineri deasupra Alaskăi era de "mărimea unei maşini mici" şi nu era similar cu balonul chinezesc doborât în largul coastelor Carolinei de Sud. "Nu avem alte detalii despre obiect în acest moment, inclusiv despre întreaga sferă a capacităţilor sale, scopul său sau originea sa", se arată în nota Pentagonului. "Nu trebuie să se presupună că evenimentele din ultimele zile au legătură".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.