Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA s-au săturat să aștepte! Pentru prima dată de la începutul războiului, Biden îi cere lui Netanyahu 'încetarea imediată a focului'

axios.com
biden netanyahu

SUA s-au săturat să aștepte! Pentru prima dată de la începutul războiului, Biden îi cere lui Netanyahu 'încetarea imediată a focului'

Președintele american Joe Biden a vorbit la telefon cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu și pentru prima dată de la începtul războiului, liderul american i-a cerut premierului israelian „o încetare imediată a focului”.

Biden și Netanyahu au discutat despre situația din Gaza. Președintele Biden a subliniat că atacurile asupra lucrătorilor umanitari și situația umanitară generală „sunt inacceptabile”, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Biden a precizat că politica Statelor Unite în ceea ce privește Gaza va fi determinată de evaluarea privind acțiunile imediate ale Israelului

Biden a precizat clar necesitatea ca Israelul „să anunțe și să pună în aplicare o serie de măsuri specifice, concrete și măsurabile pentru a aborda problema daunelor provocate civililor, a suferințelor umanitare și a siguranței lucrătorilor umanitari”.

De asemenea, Joe Biden a precizat că politica Statelor Unite în ceea ce privește Gaza va fi determinată de evaluarea noastră privind acțiunile imediate ale Israelului cu privire la aceste măsuri.

„El (Joe Biden - n.r.) a subliniat că o încetare imediată a focului este esențială pentru a stabiliza și îmbunătăți situația umanitară și pentru a proteja civilii nevinovați și l-a îndemnat pe prim-ministru să-și împuternicească negociatorii să încheie fără întârziere un acord pentru a aduce ostaticii acasă. Cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre amenințările publice iraniene la adresa Israelului și a poporului israelian. Președintele Biden a precizat că Statele Unite sprijină ferm Israelul în fața acestor amenințări”, potrivit comunicatului transmis de Casa Albă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.