Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentru prima dată în ultimii 50 de ani: Ce se întâmplă între SUA și Cuba

Compania americană JetBlue a lansat miercuri din Florida primul zbor comercial regulat între Statele Unite şi Cuba după peste 50 de ani, deschizând un nou capitol în relaţiile dintre cei doi foşti inamici din timpul Războiului Rece, relatează AFP.

Avionul aparţinând companiei aeriene JetBlue Airways a decolat în jurul orei 10:05 locală (14:05 GMT) de pe aeroportul din Fort Lauderdale, în Florida (sud-estul SUA), cu destinaţia Santa Clara, în centrul insulei Cuba, unde urma să aterizeze după aproximativ o oră.

Citește și: Judecătorul care a dispus arestarea și extrădarea româncei Anamaria Nedelcu în Canada a fost eliberat din funcție de Klaus Iohannis

Îmbarcarea primilor pasageri ai cursei comerciale regulate între cele două ţări a avut loc într-o atmosferă festivă, în aplauze şi pe muzică, o trupă de salsa cântând melodii cubaneze, a relatat un jurnalist AFP.

Zborul JetBlue face parte din cele 110 de curse zilnice prevăzute în cadrul acordului semnat în februarie între Washington şi Havana, după reluarea relaţiilor între cele două ţări.

Citește și: Viktor Orban o felicită pe Simona Pop, medaliată cu aur la Olimpiada de la Rio: Sportiva vrea cetățenia maghiară

Zborul 387 operat miercuri de compania JetBlue face parte 'din marile momente ale istoriei', a afirmat Mark Wales, directorul aeroportului din Florida, comparând evenimentul cu primii paşi pe Lună sau căderea Zidului Berlinului.

Aceasta marchează o 'nouă eră' pentru călătorii cubanezi şi deplasările către insula comunistă în general, a afirmat la rândul său vicepreşedintele JetBlue Airways, Marty St. George, informează agerpres.ro.

Citește și: Cum sunt afectate plantele de schimbările de mediu: Au ajuns să consume mai puțină apă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.