Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PER cere creșterea subvențiilor pentru agricultorii români: Agricultorii noștri ar trebui să primească subvenții ca în Franța!

per.ro
Danut Pop

Dănuț Pop, liderul PER, cere creșterea subvențiilor pentru agricultorii români la nivelul celor din Franța în condițiile în care România este cel mai mare exportator de cereale din UE.

„Vrem subvenții ca în Franța pentru agricultorii români, dacă tot suntem locul I la export de cereale în UE!

Observ că ne lăudăm cu recorduri la exportul de cereale, urcăm în clasamente intra comunitare, ba chiar Comisia Europeană arată că aproape 70% din grâul exportat de Uniunea Europeană în 2020-2021 a venit din România.

Insă, România continuă să exporte în special materii prime şi importă produse procesate cu valoare adăugată mare. Intre timp se înregistrează falimente ale fabricilor de pâine. La un moment dat aveam în jur de 4.500 de fabrici de pâine şi 1.800 de mori. Credem că industria de morărit și panificație din România ar trebui încurajată, dacă suntem atât de productivi! Guvernul, prin Ministerul Agriculturii, ar trebui să se autosesiseze la faptul că produsele agroalimentare exportate în sau în afara UE, sunt duble față de cât importăm. Ca să nu mai vorbim de faptul că “grânarii Europei” au ajuns să importe cocă congelată!

Mai mult, pentru că tot suntem așa darnici și hrănim Europa, agricultorii noștri ar trebui să primească subvenții ca în Franța! Suntem locul 1 la producția de porumb și în top 3 la grâu. Ce agendă au europarlamentarii României la Bruxelles? Ce tot face “patriotul” Cioloș pe lângă fusta lui Macron?

Dată fiind această situație, Partidul Ecologist Român solicitâ Guvernului Cîțu să includă în noul buget, către Ministerul Agriculturii, și fonduri pentru a completa diferența până la valoarea subvenției acordată Franței, agricultorilor. Dacă nu avem politicieni care să negocieze cu UE, atunci să dea bani tot Statul român!” se arată într-un comunicat emis de PER.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.