Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PER cere Guvernului să nu se întâlnească cu reprezentanţii CNS

per.ro
sigla PER - Partidul Ecologist Roman

În urma petiției lansate de Consiliul Național Secuiesc, Partidul Ecologist Român solicită premierului, ministrului de Externe și președintelui Klaus Iohannis să ignore și să nu ofere un răspuns cerințelor concrete legate de autonomia așa- zisului ținut secuiesc.

"Participanţii la manifestările dedicate Zilei Libertăţii Secuilor, organizată la Târgu Mureş, au adoptat, vineri, o petiţie adresată autorităţilor statului, prin care solicită Guvernului "să înceapă tratative despre statutul Ţinutului Secuiesc cu reprezentanţii legitimi ai poporului secuiesc". Aceștia doresc autonomie teritorială înainte de aderarea României la Schengen.

'Chestiunea nu ar fi obraznică dacă nu ar fi existat o consecvență pe această temă'

Chestiunea nu ar fi obraznică dacă nu ar fi existat o consecvență pe această temă! Insistența acestora în contextul Schengen și formularea "reprezentanții legitimi ai poporului secuiesc" sunt aberante. Fără a aluneca în rațiuni extremiste, o întrevedere între guvern și oricare persoana din acel grup ar legitima personajele care se erijează în liderii așa- zisului ținut secuiesc și ar amplifica elanul lor.

Poate că proverbul românesc "câinii latră, ursul merge" ar trebui aplicat în această situație. Minoritațile etnice din România beneficiază de tot ce își doresc și au nevoie, inclusiv de reprezentare parlamentară. Este un pachet legislativ admirabil oferit de statul român și populația majoritară nu va fi niciodată de acord cu începerea unor discuții despre autonomie teritorială, niciodată!

Chestiunea participării unor demnitari din Ungaria la evenimentele care promovează autonomia teritorială a unei porțiuni din România, trebuie dezbătută la nivel diplomatic și între state. Constituția României este clară și nu încape discuția despre autonomie teritorială!", anunță Biroul Permanent Național al PER.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.