Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PER cere modificarea Statutului Personalului Silvic: Schimbarea statutului de padurar, dreptul deport arma pentru acestia, al unui echipament adaptat la riscuri

PER

PER cere modificarea Statutului Personalului Silvic: schimbarea statutului de padurar, dreptul deport arma pentru acestia, al unui echipament adaptat la riscurile la care acestia se expun, la fel capolitistii, precum si asigurarea pe viata Garda Forestieră, Radarul Pădurilor, Inspectorul Pădurii au apărut ca răspuns la agresivitatea cu care mafia lemnului a distrus pădurile din România. Înființate la presiunea celorcare și-au făcut un crez din salvarea pădurilor, aceste instrumente s-au dovedit relativ utile, chiarslabe, ca să nu spunem chiar ineficiente. Și asta pentru că legiuitorul, indiferent de culoarea luipolitică, a făcut doar un exercițiu de imagine, fără să fie cu adevărat interesat de combatereafenomenului distructiv al defrișărilor.

Cu cât avem mai multe instituții de control și cu cât se reglementează, în mod haotic, maimult, cu atât constatăm că drujbele pun la pământ noi și noi hectare de păduri virgine, intrând înariile protejate și parcurile nationale, parca provocând și mai mult mafia padurilor. Stiri că pădurari, patrioti si iubitori de natura, sunt ucisi cu sange rece de catre hotii delemne, au continuat sa apara in acesti ani. Atacuri si crime, lupte pentru siguranta si supravietuirese duc in zonele cu paduri falnice. Fara impact pentru politrucii de astazi dar mai ales pentrutentativa aceasta de Justitie din România!

Citește și: Rareș Bogdan se amuză pe seama Vioricăi Dăncilă: ‘Ce-i asta, Tom și Jerry?’

Partidul Ecologist Român cere cu celeritate modificarea Statului Personalului Silvic dinperspectiva chestiunilor legate de siguranta, capitolele V- Protecţia personalului silvic si VII-Dispoziţii tranzitorii şi finale.

Cerem schimbarea statutului de padurar, dreptul de port armapentru acestia, al unui echipament adaptat la riscurile la care acestia se expun, la fel ca politistii,precum si asigurarea pe viata. Dreptul de a folosi armamentul din dotare este esential si decisivpentru viata padurarilor atacati de hotii de lemne.Protectia padurilor si tot ce tine de protectia mediului sunt probleme de sigurantanationala si Partidul Ecologist Român cere de multi ani punerea acestui subiect pe ordinea de zi a CSAT. Mai mult, dacă vrem sa avem grijă de pădurile României, trebuie să avem grijă și de ceicare o păzesc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.