Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PER cere obligativitatea înființării perdelelor forestiere simultan cu obiectivul de construire a autostrăzilor și a drumurilor naționale

per.ro
sigla PER - Partidul Ecologist Roman

Președintele PER, Dănuț Pop, susține că siguranța  existențială a românilor este un subiect rar în discursul politicienilor din România. Ținând cont că una dintre probleme actuale ale lumii este reprezentată de schimbările climatice, Partidul Ecologist Român consideră imperios necesare acțiuni de împădurire și  înființare a perdelelor forestiere.

''Siguranța existențială a românilor este un subiect rar în discursul politicienilor din România. Una dintre problemele actuale ale lumii reprezintă schimbările climatice. Manifestările meteorologice agresive din ultimii ani ar trebui să determine reprezentanții Statului român cât și întreaga clasă politică din România să pună pe primul loc, dincolo de culoarea politică, interesul și siguranța cetățeanului român, prin elaborarea și punerea în aplicare de strategii menite să diminueze efectele dezastruase generate de fenomenele meteorologice periculoase, de apărarea împotriva inundațiilor iminente, de modul cum pot fi preîntâmpinate alunecările de teren sau curgerile torențiale noroioase de pe versanți. Considerăm imperios necesare coordonarea de către Stat a unor programe naționale de ecologizare și mai ales, acțiuni de împădurire a tuturor suprafețelor neregenerate din fondul forestier (și nu numai), cu implicarea voluntară din rândul elevilor, studenților dar și adulților din diferite categorii, inclusiv asistații social cât și persoanele private de libertate.

Citește și: Un deputat PSD a fost implicat într-un ACCIDENT rutier înaintea mitingului de la Galaţi

În acest context, putem vorbi și despre importanța perdelelor forestiere, atât în sectorul agricol, cât și la nivelul infrastructurii românești de transport, care astăzi a devenit elementară.

De-a lungul anilor, au fost încercări timide ale Statului de înființare a perdelelor forestiere în domeniul infrastructurii de transport, fie ca urmare a unui program național, fie ca urmare a unor colaborări între ministerele în cauză, respectiv cel al Transporturilor și al Mediului, Apelor și Pădurilor, cu implicarea Romsilva.

Astfel, pentru că există un decalaj între înființarea perdelelor forestiere și construcția de autostrăzi și drumuri naționale, Partidul Ecologist Român propune stipularea la nivel legislativ a obligativității de înființare a perdelelor forestiere simultan cu obiectivul de execuție a drumurilor naționale și a autostrăzilor, în diverse faze de execuție. Propunerea PER face parte din categoria modelelor pozitive pentru România pentru alinierea infrastructurii din țara noastră la cea europeană.'', potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.