Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PER cere PNL-ului interzicerea prin lege a traseismului parlamentarilor și solicită alegerea primarilor în două tururi

Inquam Photos / Octav Ganea
Danut Pop

Dănuț Pop, președintele Partidul Ecologist Român, susține că victoria zdrobitoare a lui Klaus Iohannis obligă și mai mult PNL-ul la o guvernare corectă și fără erori. Ludovic Orban intră în acest fel în febra guvernării.

Citește și: Dacian Cioloș a vorbit deja cu președintele Klaus Iohannis: mesajul transmis de liderul PLUS

„Va trebui sa își asume promisiunile afirmate înaintea moțiunii de cenzura. Cu toate acestea, se impun și alte măsuri urgente și necesare pentru stabilirea ordinii și a disciplinei pe scena politica românească, din respect pentru voturile date de romani. Astfel, Partidul Ecologist Român solicită partidului aflat la guvernare să adopte în Parlament legea care să interzică parlamentarilor să mai migreze către alte partide. Traseismul parlamentarilor în timpul mandatelor este o dezamagire pentru electorat dar mai ales un instrument sigur pentru reconfigurarea majorității parlamentare. Așadar, in numele corectitudinii și al respectului fata de votanții din România, PNL trebuie sa facă această schimbare legislativă privind funcțiile elective.

De asemenea, solicităm PNL-ului modificarea legislației electorale privind alegerea primarilor în două tururi, amendament arzător, cu efecte imediate la alegerile locale din această primăvară! Eliminarea pragului electoral sau scăderea de la 5 %, la 3%, eliminarea listelor de semnături, precum și alte modificări ce vizează finanțarea partidelor parlamentare sunt solicitări concrete pe care ecologiștii le doresc de mulți ani.

Considerăm că doar după atingerea acestor obiective legislative, scena politica din România va fi cu adevărat reprezentativă pentru romani, iar de astăzi PNL are șansa se a schimba istoria”, a precizat Dănuț Pop, președintele PER, într-un comunicat de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.