Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PER condamnă atât Puterea cât și Opoziția în contextul subvențiilor acordate partidelor parlamentare

per.ro
sigla PER - Partidul Ecologist Roman

Partidul Ecologist Român (PER) este împotriva subvențiilor acordate partidelor parlamentare. Considerăm că lupta între partidele din România, cele parlamentare și neparlamentare, ar trebui să se ducă pe proiecte, idei și soluții, în direcția doctrinară a fiecăruia. Nu putem vorbi de o competiție reală atât timp cât unii beneficiază de sume colosale care le permit mai ales accesul în media și apoi facilități pentru organizare și dezvoltare.

Ieri am urmărit o adevărată piesă de teatru în Parlamentul României. Deși era clar că alianța gurmandă PSD-Alde, stăpână pe ciolanul politic va vota împotriva propunerii ca Statul să nu mai dea 100 milioane de euro partidelor, apar și “nevinovății” din opoziție, în frunte cu un fost președinte al PSD (care pe atunci era mulțumit cu subvențiile oferite de Statul Român), și o joacă împreună strategic, doar, doar și-or mai atrage câțiva simpatizanți. Invocând argumente de tip emoțional, Victoraș, personaj principal in circul ieftin pentru cei cu memoria scurta, vrea, de data aceasta, să "salveze" bătrânii și copii din România cu banii pe care acum ii primesc partidele din Parlament. Regretabil este că, astfel de gesturi s-ar fi putut face oricând, în ultimii ani,(inclusiv cand Ponta era Pim-Ministru), dar toți au știut să tacă și să beneficieze de banii acordați de Stat către partidele din care au făcut parte. Din suma alocata astazi partidelor parlamentare s-ar putea construi, spre exemplu, 30-40 km de autostrada sau 6-7 spitale regionale, ca tot vorbesc ei despre dezvoltare. Știind că sunt mai puțini numeric, opozantii, in frunte cu Ponta, au ales să facă pe victimele și să sensibilizeze românii, vorbind de batrani si copii, categorii ignorate oricum de ei, de-alungul anilor. Victore, de ce nu ai abrogat legea cat timp erai la butoane?

Citește și: Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat raport favorabil bugetului Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice

În realitate, avem de-a face cu niște calici, de ambele părți, iar unii își dau seama cum trebuie procedat abia după ce ies din ringul politic, sunt propulsați ca șmecherași sezonieri și șefi pe partide de tip clonă, pentru că da, se poate discuta concret despre teoria clonelor politicii românești. Din PSD apare PRO România, din PNL apare ALDE, din USR răsare PLUS, din PD-L apare PMP, aceleași ideologii, aceleași interese, doar spații suplimentare de manevră pentru nemulțumiți, pucisti și arivisti. Daca ne amintim, inclusiv Cioloș se făcea că se zbate pentru modificarea Legislației Electorale, deși când a fost Prim- Ministru a avut șansa să o modifice si nu a facut-o. Cam acestia sunt liderii Opozitiei, priceputi in ghidușii, in timp ce Puterea isi savureaza linistita ciolanul castigat, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.