Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PER îl ceartă pe ministrul Apelor pe Facebook

per.ro
sigla PER - Partidul Ecologist Roman

Un “sinistrat” guvernamental infiltrat printre cetățenii în suferință

Peste 185 de localități inundate, 4 decese, peste 800 de cetățeni afectați de efectele hidrometeorologice periculoase iar ministrul Ioan Deneș se plimbă prin țară ca să vorbească cu oamenii. De discuții au nevoie sinistrații? În vizitele la Brașov și Teleorman a demonstrat că nu își cunoaște atribuțiile. Angajații instituțiilor publice probabil că au jucat Solitaire în loc să își fi făcut treaba. Ministerul, cu o grămadă de unități subordonate ca Apele Române, Administrațiile Bazinale, Sectoarele de Gospodărire a Apelor din fiecare județ au fost înlocuite pentru toată activitatea lor de 2 pompieri, cu 3 pompe rebegite, ca să creadă păgubiții că asta înseamnă apărare împotriva inundațiilor.

Domnule Deneș, nu vă mai bateți joc de români, pentru că ei vă plătesc ca ministru și senator! Aveți astăzi un salariu mare și veți beneficia de pensie specială. Dumneavoastră ce ați făcut special pentru români și România? Va etalați fețele triste prin teritoriu alături de colegii din guvern și apoi plecați așteptând raportul de evaluare a pagubelor? Vă recomandăm apă sfințită să vă ajute psihologic să treceți cu bine peste aceste evenimente. Trebuie să fie un mare efort să vă exprimați regretul față de necazul românilor, în timp ce îi priviți în ochi și știți că aveți o mare parte din vină. Dumneavoastră și toți subordonații din județele în cauză, precum și administrațiile publice locale, prin primari și Consiliile Locale. După sfaturile de un amatorism ridicol, ce intrau oricum în atribuțiile dumneavoastră ca si masuri de pregatire, in legatura cu “decolmatarea în regim de urgenţă a albiei” ori “amenajarea torenţilor de pe dealurile din preajmă”, ați avut mare norc că nu s-au revoltat românii pe care i-ați vizitat. Cuprinși de suferință, nu și-au dat seama că trebuia să vă urechieze mioritic și să vă tragă la răspundere pentru nerespectarea obligațiilor legale.

Asităm la cele mai grave fenomene de distrugere a comunităților umane, datorită unui management defectuos, un malpraxis care se desfășoară la nivelul Ministerului Apelor și Păduri, la nivelul Ministerului Mediului, dar și la nivelul administrațiilor publice locale. Nu există planuri de amanajare a teritoriului sau planuri urbanistice actualizate, pentru a se fi demarat măsurile și lucrările necesare pentru apărare împotriva inundațiilor. Obligații legale pe care aleșii țării trebuiau să le ducă la îndeplinire încă din anul 1995, nu au fost luate în seama de către aceștia. S-a sfidat legea cu bună știință. Din păcate, nota de plată revine tot românilor. Între timp, vă recomandăm, domnule ministru, să citiți articolele 70, 75 din Legea nr. 265/2006, Legea gospodaririi apelor, precum și articolul 96, capitolul Sancțiuni din OUG 195/ 2005 privind protecția mediului. Ca idee,  scrie PER pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.