Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PER intervine în scandalul privatizării pădurilor

per.ro
sigla PER - Partidul Ecologist Roman

Partidul Ecologist Român se declară categoric impotriva privatizarii pădurilor. Ordonanța de modificare a guvernanței corporative a întreprinderilor publice care va transforma Regia Autonoma Romsilva în societate comercială în următorii 3 ani, divizând serviciul public de cel comercial, va crea un culoar oficial al mafiei europene a pădurilor, ceea ce va provoca o adâncire și mai mare între tăierile legale și ilegale din țara noastră. Componentele activităților comerciale se vor transforma în societăți pe acțiuni, chestiune pe care PER o contestă de departe.

Chiar dacă pădurile din România au o structură de proprietate diferită, de stat, ca urmare a retrocedarii sau prin cumparare de fonduri de investiții, PER consideră că forma de stat este cea mai indicată și așa trebuie să rămână. Administrarea fondului forestier de către stat are multe minusuri și obligatoriu se impun măsuri de corectare radicală în materie de management al instituției dar nici cu experianța privatizărilor în România nu ne putem lăuda sau cu cu experianța ONGurilor la Arii Protejate. Pe scurt, Partidul Ecologist Roman, aflat în centrul eșichierului politic ca viziune, cere guvernanților să protejeze tot ce înseamnă resurse naturale ale României și să le păstreze cu orice preț în proprietatea statului.

Această măsură de trădare națională orchestrată de Cristian Ghinea și USR, precum și alte dedesupturi necunoscute din PNRR, negociate cu Bruxellesul nu trebuiesc uitate și renegociate pe cât posibil în avantajul României pe termen lung. Suntem într-o perioadă în care marile democrații europene naționalizează și pun preț pe propriile resurse iar noi ne-am trezit să facem privatizări din cauza unor tiriplici dornici de faimă și fără strop de patriotism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.