Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PER: România are nevoie de centre de colectare agricole zonale, atât pentru cereale cât și pentru legume și fructe

per.ro
sigla PER - Partidul Ecologist Roman

Premierul Nicolae Ciucă spune că dezvoltarea infrastructurii de depozitare şi procesare pentru micii producători este o prioritare, anunță Partidul Ecologist Român (PER).

"Partidul Ecologist Român a solicitat din 2011 un asemenea proiect, fiind un real sprijin pentru fermierii români însă, demarerea națională a unei asemenea inițiative nu s-a produs. România are nevoie de centre de colectare agricole zonale, atât pentru cereale cât și pentru legume și fructe.

Înființarea a 300 de astfel de centre la nivel național ar costa între 600 și 800 milioane de euro. Această investiție s-ar recupera de 2 ori, încă din primul an prin fiscalizarea produselor.

Investiția s-ar amortiza

Investiția s-ar amortiza.

Datoria statului este să vină în sprijinul producătorului român ca acesta să aibă acces la piața de desfacere. Cel mai mic fermier nu are timp și conexiuni încât să facă înțelegeri cu supermarketurile. Tocmai de aceea sunt necesare centre de colectare care sortează, vând către supermarketuri, către procesatori. În momentul acela s-ar dezvolta foarte mult şi micile fabrici.

PER îi cere premierului să prezinte în cel mai scurt timp implemetarea acestui proiect important propus de noi în urmă cu peste 10 ani", spune Biroul Permanent Național al PER

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.