Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții în Timișoara, la persoane bănuite de trafic de minori și proxenetism

www.ziuaconstanta.ro
mascati perchezitii

Polițiști și procurori DIICOT au descins, miercuri dimineața, în trei locuințe din Timișoara și Dumbrăvița, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de minori și proxenetism. Suspecții ar fi obligat fete să practice prostituția în țări din vestul Europei.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri dimineața de Poliția Română, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, sub coordonarea procurorilor DIICOT – ST Timișoara, au efectuat 3 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Timișoara și a localității Dumbrăvița, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări față de 4 persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 35 de ani, bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism, conform Mediafax.

„În fapt, din mai 2018 și până în prezent, cei în cauză ar fi racolat tinere de pe teritoriul României, fiindu-le inoculate sentimente afective. Ulterior, pe parcursul relațiilor, le erau făcute cadouri și le era prezentat un stil de viață îndestulător, pentru ca mai apoi acestea să fie transferate treptat în țări din vestul Europei, unde ar fi fost obligate să practice prostituția. Totodată, cei în cauză ar fi postat anunțuri online la rubrica matrimoniale și ar fi închiriat apartamente în regim hotelier, pe raza municipiului Timișoara, unde le-ar fi obligat pe tinere să practice prostituția”, se arată în documentul citat.

Poliţiştii au pus în aplicare 4 mandate de aducere, persoanele depistate fiind duse la sediul DIICOT Timișoara, pentru audieri.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul specialiștilor criminaliști din cadrul IPJ Timiș și al Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timișoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.